Hopp til hovedinnholdet

p_piller og eggløsning

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg går på p-piller, men bruker også en slik app som forteller meg når mensen skal komme og eggløsning, den bruker å stemme faktisk! Men! I september hadde jeg eggløsning fra ca 19 til 27 eller noe sånnt. Og jeg hadde sex uten kondom den 27 september..da jeg også hadde eggløsning. Men jeg går jo på p-piller så det skal vel være trygt da? Er nå ca 5 uker siden

Besvart 08.11.2019 14:31
 

Svar
Hei

Jente 19 år, fint du tar kontakt når du er usikker på dette

Eggløsningen varer bare  ca ett døgn i hver menssyklus, det betyr at noen dager før eggløsning og gjennom døgnet for eggløsning er den tiden det er størst sjanse å bli gravid. Jeg vet ikke hvordan den appen virker men det er lite sannsynlig at du har hatt eggløsning i så mange dager.

Du sier ikke hvilke type p-piller du bruker, men de fleste p-piller hindrer eggløsning, så  om du tar pillene regelmessig betyr det at du ikke får eggløsning og sjansen for å bli gravid er da svært liten.

Hvis du er usikker er det lurt å ta en graviditetstest som du kan få gratis på helsestasjon for ungdom eller hos Amathea.

Jeg legger ved litt lesestoff om hormonell prevensjon, håper du fikk svar på det du lurte på.

 

Vennlig hilsen Amathea i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Praktiske tips om hormonell prevensjon

P-piller (colourbox.com)

Lurere du på når du er sikker etter oppstart med prevensjon, når det har gått for lenge mellom to p-piller, hvordan utsette mens eller noe annet. Du finner svar på det og mye annet i denne artikkelen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon