Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg avkorte mensen?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg fikk mensen igår på ettermiddagen og min pleier å vare i ca. 5 dager. I dag er det Torsdag og på Lørdag skal vi på ferie til dubai, flyet tar 7/8 timer og jeg har ikke begynt å bruke tampong enda. Jeg gruer meg utrolig mye fordi jeg klarer ikke å sitte altfor lenge når jeg har mensen og jeg skal bade osv der men nå kan jeg ikke! Jeg har spørt mamma om p-piller men det får jeg IKKE lov til fordi hun mener det ikke er noe bra. Er det en måte man kan gjøre sånn at mensen varer kortere uten p-piller? Håper på svar så fort som mulig - Jente 13

Besvart 07.11.2019 16:01
 

Svar
Hei

Skjønner at dette er litt kjedelig, men det er bare med p-piller man kan styre menstruasjonen. Da kan du også velge å hoppe over mensen.

Uten p-piller kommer mensen som normalt, men siden du allerede fikk den i går, vil du mest sannsynlig bli ferdig med den i løpet helgen.

Og blødningen avtar ganske mye etter hvert. Tror det går fint at du får badet og kost deg på ferie.

Riktig god ferie og lykke til!

 

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Å nei, ikke mensen nå!

Skal sette inn tampong på badet (ung.no)

"Åh, nei....!" har du kanskje tenkt når du oppdager at det er tid for mensen akkurat i den ferieuka du skal på badeferie eller telttur med kjæresten. Her kan du få noen tips som kan være til hjelp.

Les mer

Alt om bind, tampong og menskopp

Tampong (colourbox.com)

Lurer du på hva du skal bruke og hvordan du skal bruke det? Her finner du nyttige råd.

Les mer

Mensen - sånn er det

Bind (colourbox.com)

Har du spørsmål om mensen? Lurer du på hva mensen egentlig er, hvor mye blod som kommer eller hva det betyr at den er uregelmessig, eller kanskje lurer du på noe om farge eller lukt eller hva menstruasjonssyklus betyr?

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Pubertet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om pubertet