Hopp til hovedinnholdet

Føles 2C-B + MDMA som LSD?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg bare lurer på om man får samme rus-effekt av å ta 2cb (the love drug) samtidig som man tar knips (mdma) som når man tar Lsd? Jeg har tatt Lsd en gang og røykte i en periode av 1. år. Jeg har en del erfaring med rus, og er veldig nyskjerrig. Jeg har venner som har tatt denne kombinasjonen, og de påstår at det funker som Lsd.

Besvart 07.11.2019 16:51
 

Svar
Hei

Selv om det er noen fellestrekk, er det heller ikke sånn at 2C-B + MDMA = LSD. 2C-B + MDMA føles som nettopp 2C-B + MDMA, og dette er rusmidler som har noen like, men også mange ulike karakteristikker som LSD. Noen beskriver 2C-B som en slags mellomting av MDMA og LSD, og selv om det er et snev av sannhet i dette, er det heller ikke en helt presis sammenligning.

Hva som er typisk for de enkelte stoffene krever et langt større svar enn vi har anledning til å gi her, men vi anbefaler at du leser deg grundig opp på de ulike stoffene før du overhodet vurderer å prøve dem. Sørg for å kjenne alle viktige "do's and don'ts". Erowid er én mulig kilde til informasjon, og våre faktasider om rusmidler er en annen. Benytt gjerne også flere informasjonskilder enn disse.

Uansett tenker vi at du er litt ung for å drive med denne typen rusmidler. Hallusinogener forutsetter gjerne et høyt nivå av psykisk og emosjonell modenhet og stabilitet, noe de fleste gjerne oppnår litt senere i livet. Vi tenker derfor at du heller bør vente noen år, før du på det tidspunktet vurderer om du fremdeles er nysgjerrig på dette. 

Om du likevel er fast bestemt på å prøve disse stoffene nå, er det veldig viktig at du bruker hodet, og går forsiktig fram. Dersom du ikke har noen erfaring med MDMA eller 2C-B bør du gjøre deg kjent med dem hver for seg, på forsiktig vis, før du i det hele tatt vurderer å kombinere dem. Kombinasjoner av stoffer vil ofte kunne heve risikoen for bivirkninger og skadevirkninger ganske mye.

Hilsen RUStelefonen 915 08588
www.rustelefonen.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

MDMA og ecstasy

MDMA og ecstacy (Colorbox)

MDMA omsettes både som pulver/krystaller og som tabletter. Tabletter kalles vanligvis ecstasy. MDMA er virkestoffet i slike tabletter.

Les mer

LSD og spiss fleinsopp

Overlevering av narkotika på en klubb (colourbox.com)

Hovedvirkningen av hallusinogene stoffer er endret virkelighetsoppfatning. De fordreier bevisstheten og kan gi sansebedrag, illusjoner og hallusinasjoner. Stoffene kan frembringe psykoser.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Rusmidler
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om rusmidler