Hopp til hovedinnholdet

hatt hormonspiral i 3 måneder og blør hver måned og har mellomblødninger

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har nå hatt hormonspiral i 3 måneder, og har hatt vanlig mensen (hver måned) i tillegg til en del mellomblødninger. Før jeg satte inn spiralen gikk jeg på desogestrel orifarm i 2 1/2 år, og det funket veldig fint (mensen med 5-6 måneders mellomrom og ingen mellomblødninger). Jeg er veldig lei av å blø så ofte og det å aldri vite når jeg kommer til å blø neste gang og hvor lenge det kommer til å vare. Kan jeg ta p-piller samtidig som jeg har hormonspiral? og vil dette hjelpe på blødningene? Eventuelle bivirkninger? Takk for svar!

Besvart 08.11.2019 14:54
 

Svar
Hei jente!

Jeg har stor forståelse for at du synes det er ugreit at du skal blø såpass ofte når du har hormonspiral. I de fleste tilfellene går det seg til etter noen måneder, men det er vanskelig å si hvordan blødningene vil bli med hormonspiralMange blir ehelt uten blødninger etter en tid, mens andre fortsetter å ha regelmessige blødninger, men oftest mye mindre enn ved en vanlig mens. Noen får også uregelmessige blødninger som kan komme og gå. mot graviditet uansett hvordan blødningsmønsteret blir. Spiralen vil gi deg lik beskyttelse uansett hvordan blødningsmønsteret blir. Mange kvinner opplever at blødningene blir mindre og sjeldnere jo lengre spiralen sitteri livmoren.

En sjelden gang kan også småblødninger skyldes en sykdom. Dersom du har hatt samleie uten kondom med ny partner er det viktig at du sjekker deg. for seksuelt overførbare sykdommer som klamydia.

Skulle dette fortsette, kan du vurdere å ta ut spiralen og starte med p-piller igjen, men du må ikke ta p-piller i tillegg til at du har hormonspiral!

 

 

 
Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Praktiske tips om hormonell prevensjon

P-piller (colourbox.com)

Lurere du på når du er sikker etter oppstart med prevensjon, når det har gått for lenge mellom to p-piller, hvordan utsette mens eller noe annet. Du finner svar på det og mye annet i denne artikkelen.

Les mer

Vanlige bivirkninger av p-piller og annen hormonell prevensjon

Trøtt jente i senga (colourbox.com)

Alle medikamenter som du tar har en virkning, men også potensielle bivirkninger. Så også de ulike hormonelle prevensjonsmetodene som finnes. Her finner du en oversikt over hvilke bivirkninger de ulike midlene KAN gi.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon