Hopp til hovedinnholdet

Jeg er gutt og har hatt boobs i flere år!

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Jeg er 16 år og har hatt man boobs i ca 2 år. Hei jeg er en 16 år gammel gutt som alltid har vært ganske spinkel, jeg er ca 175 høy og veier rund 65 kilo. Når jeg begynte i 9. klasse for 2 år siden er jeg usikker på hvor langt jeg hadde kommet i puberteten, men jeg er ganske sikker på at jeg er en av de siste som fikk «hår på tissen» og fikk min første utløsning på slutten av 9. klasse... ganske pinlig. Problemet mitt er at jeg har hatt man boobs veldig lenge nå (nesten 2 år) og det er sykt flaut, spessielt siden jeg ikke er overvektig i det hele tatt, og jeg har alltid vært i relativt mye aktivitet. De er også ganske store, og imens de andre gutta har begynt å få ganske store brystmuskler, har jeg fortsatt de forbanna man boobsa. (trener 4-5 ganger i uka) Det jeg lurte på da, er om det kan være noe galt med meg eller om de snart forsvinner. Har lest at de kan vare i opp til 2 år, og det nermer seg veldig når, og virker ikke akkurat som de har tenkt å forsvinne med deg første:(

Besvart 08.11.2019 16:42
 

Svar
Hei gutt 16 år
 

Det er ikke uvanlig at noen gutter kan få brystutvikling i puberteten, og det kan være både pinlig og svært irriterende. Noen kan få det bare i ett bryst, andre i begge. Dette vil gå tilbake av seg selv, men det kan ta lang tid og gjerne flere år.

Det er hormoner som gjør at det blir slik og det vil stabilisere seg utover i puberteten.

Du er 16 år og midt i puberteten, så forsøk å være tålmodig. Kroppen din er i stor endring, både i fasong og lengde.

Snakk gjerne med din fastlege eller skolelegen om dette.

Ønsker deg masse lykke til!

Vennlig hilsen Helsesykepleier og Sexologisk Rådgiver, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Gutter og puberteten

Gutt i dusken (colourbox.com)

Når starter det og hva skjer? Mange lurer. En gang mellom 11 og 15 år starter det for gutter. Men det er store forskjeller.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse