Hopp til hovedinnholdet

begynt med Vinelle, er det trygt prevensjonsmiddel

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har nettop begynt på Vinelle, som legen sa var en ‘minipille’. Betyr dette at den ikke virker like sterkt som det som regnes som «P piller»? Og må jeg bruke kondom under sex hvis jeg er på pillen? Kan gutten ‘komme’ i meg og jeg ikke blir gravid? Begynte ikke pillen på første menstrasjonsdag.

Besvart 08.11.2019 15:21
 

Svar
Hei jente!

Vinelle inneholder akkurat de samme virkestoffene som Cerazette . Vinelle bør takes til ca samme tid hver dag og om du gjør det, har du fullgod beskyttelse mot graviditet selv om gutten kommer inni deg. Den største forskjellen i praksis på minipiller og vanlige p-piller, er at du mæ være mer nøye med å ta pillen til samme tid hver dag. Siden du ikke startet på menstruasjonens første dag, må gutten bruke kondom de første 7 dagene. Etter det har fu god beskyttelse. Gutten trenger ikek bruke kondom til vanlig, men kondom beskytter mot kjønnsykdommer, så om du er usikker på om du kan få det, er det lurt å bruke kondom i tillegg, men ikke nødvendig for å unngå å bli gravid.


 

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Glemt p-pille eller annen hormonell prevensjon

p-piller (colourbox.com)

Hva gjør du hvis du har glemt å ta p-pillen til rett tid eller har kasta opp? Eller hva om du glemte å sette inn ny p-ring når du skulle. Kanskje har p-plasteret falt av uten at du merket det. Her kan du lese hva du må gjære.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Hos helsesykepleieren (foto: ung.no)

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon