Hopp til hovedinnholdet

Fjerne føflekker i underlivet?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har to svare føflekker i underlivet, den ene rett på klitoris og den andre der det vokser hår. Den blør ofte når jeg barberer meg. Er det mulig å fjerne disse hos en lege, eller blir det hudlege? Er det trygt å fjerne føflekk på klitoris? Den stikker ikke ut og ser ut som en svart flekk i huden bare. Har hatt disse siden jeg kan huske.

Besvart 08.11.2019 12:23
 

Svar
Hei

Den føflekken du har der det vokser hår, og som stadig blør når du barberer deg, ville jeg vurdert å fjerne.

Føflekken som er på klitoris har det ingen praktisk betydning å fjerne, og den vil det være mer styr å fjerne siden den ligger på et så sensitivt område.

Noen fastleger utfører slike små inngrep, mens andre henviser videre til hudlege.

Du kan bestille time direkte hos hudlege, men da må du betale full pris. Hvis du får henvisning fra fastlege vil det ta lengre tid før du får time, men du betaler kun en egenandel.

Lykke til

 

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse