Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg bli gravid når jeg tar p-piller?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg startet på loette 28 for ca. 3 måneder siden (er på mitt tredje brett nå). Den første måneden tok jeg 21 piller kontinuerlig til ca. klokken 7-8 om morgenen. Jeg hadde samleie med kjæresten etter å ha vært på pillene i 7 dager. I pillefri uke fikk jeg rød mensen, så det er jo bra. Videre i den pillefrie uken på det første brettet, fjerde dag da mensen var mer eller mindre borte, hadde jeg nok en gang samleie. Dagen etter sameiet, startet jeg på det andre brettet mitt. Etter den dagen har jeg ikke hatt noe mer samleie. Men da jeg begynte å bli ferdig på det andre brettet, fikk jeg noe som ser ut som brunt utflod. Ikke noe rød mensen. Jeg fortsatte på pillene helt fram til den pillefrie uken, men da fortsatte den brune utfloden uken ut. Jeg har ikke opplevd noe kvalme, ømme pupper eller noe som helst. Kan jeg være gravid? Skal ta en test dersom mensen uteblir i den pillefrie uken på det tredje brettet, men jeg ønsker gjerne et svar i mellomtiden.

Besvart 12.11.2019 14:45
 

Svar
Hei

Så fint at du skriver til oss I ung.no.

Slik jeg forstår det har du ventet I 7 dager med å ha samleie etter du startet på p-pillene og det er fint for da er du beskyttet mot graviditet. Videre forstår jeg det slik at du har tatt alle pillene slik du skal, du har ikke glemt noen av de hormonholdige pillene. Man er fortsatt beskyttet mot graviditet når man kommer til "sukkerpillene" på brettet. Den pillefrie uka fører vanligvis til en bortfallsblødning som er mindre enn en normal menstruasjon. Det er også normalt at kroppen bruker litt tid på å venne seg til hormontilførselen I form av p-piller, så det er derfor ikke unormalt at blødningsmønsteret endrer seg noe når man starter opp på hormonell prevensjon.
Er det slik at du føler deg tryggere dersom du tar en graviditetstest kan du fint gjøre det, men slik du forklarer situasjonen er sjangsen for graviditet svært liten.

 

Jeg legger ved noen artikler du kan se nærmere på.

Vennlig hilsen

Amathea- Gravid og usikker?

Noen å snakke med

i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Glemt p-pille eller annen hormonell prevensjon

p-piller (colourbox.com)

Hva gjør du hvis du har glemt å ta p-pillen til rett tid eller har kasta opp? Eller hva om du glemte å sette inn ny p-ring når du skulle. Kanskje har p-plasteret falt av uten at du merket det. Her kan du lese hva du må gjære.

Les mer

Praktiske tips om hormonell prevensjon

P-piller (colourbox.com)

Lurere du på når du er sikker etter oppstart med prevensjon, når det har gått for lenge mellom to p-piller, hvordan utsette mens eller noe annet. Du finner svar på det og mye annet i denne artikkelen.

Les mer

Graviditetstest

Graviditetstest (colourbox.com)

Er du skikkelig redd for å ha blitt gravid eller bare litt urolig fordi du syns brystene er litt ømme, eller for at mensen er litt sen?

Da kan du ta en graviditetstest. Den må tas riktig for at den skal være til å stole på.

Les mer

Vanlige bivirkninger av p-piller og annen hormonell prevensjon

Trøtt jente i senga (colourbox.com)

Alle medikamenter som du tar har en virkning, men også potensielle bivirkninger. Så også de ulike hormonelle prevensjonsmetodene som finnes. Her finner du en oversikt over hvilke bivirkninger de ulike midlene KAN gi.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet