Hopp til hovedinnholdet

jeg lurer på hva tegnene er for att hun er gravid og hva vi skal hjøre om hun eventuelt er gravid?

Gutt 14 år
 

Spørsmål
Hei! jeg og kjæresten min har hatt sex 2 ganger denne måneden å hun nermer seg mensen men vi er redd for att hun er gravid vi har aldri hat sex til jeg har kommet vi har stoppet før ,så jeg lurer på hva tegnene er for att hun er gravid og hva vi skal hjøre om hun eventuelt er gravid med tanke på alderen er jeg ekstra redd...
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er nok slik at all ubeskyttet samleie kan føre til en graviditet. Før du får utløsning, kan det lekke ut litt sæd. Dere skal ha vært uheldige om dette har ført til en graviditet, men det kan skje.

Det første og vanligste tegnet på en graviditet, er at mensen uteblir og man bør da ta en graviditetstest. Denne testen kan dere få hjelp til å ta på helsestasjon for ungdom eller hos fastlegen. Er testen positiv, må dere ta stilling til hva dere skal gjøre med det. Ønsker dere en abort, vil dere få hjelp til det praktiske rundt dette på helsestasjonen eller hos legen. Dersom jenta er under 16 år vil foreldrene hennes bli koblet inn. Dette står for mange som en stor skrekk, men i de aller fleste tilfeller går dette veldig bra når det største sjokket har lagt seg.

Men først må dere få et svar på om kjæresten din er gravid eller ikke. En graviditetstest kan tidlig tas etter at mensen har uteblitt eller 14 dager etter det aktuelle samleie. Jeg vil anbefale dere om å alltid bruke prevensjon, dette er det eneste måten dere kan sikre dere helt mot et uønsket svangerskap.

Lykke til.

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet


Quiz: Hva vet du om aldersgrenser?

Hvor gammel må du være for å nekte å bli adoptert?