Hopp til hovedinnholdet

Jente 15 år
 

Spørsmål
hei. jeg er en jente på femten, som lurer på noe. for en dag siden, hadde jeg sex med en gutt. og jeg hadde siste dag av mensen på mandag, altså for tre dager siden. har ganske uregelmessig mens og. er det mulighet for og bli gravid da? selvom jeg er ganske sikker på at det ikke går.
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei du!
 
Det er alltid en sjanse for å bli gravid hvis du har ubeskyttet sex uansett hvor i syklusen du er. Du tenker kanskje at du ikke har eggløsning før etter ca.14 dager når mensen akkuratt er ferdig, men når du har uregelmessig mens kan du også ha uregelmessig eggløsning.
 
Når du har hatt ubeskyttet sex bør du ta nødprevensjon innen 72 timer etter samleie. Du fikk kanskje ikke tatt det denne gangen og da må du være ekstra obs når mensen din kommer neste gang, når den kommer, hvor mye blødning og om den er annerledes enn den pleier å være.
Du bør ta en prat med helsesøster på skolen din eller på helsestasjon for ungdom. Jeg anbefaler deg å vurdere å starte på fast prevensjon, for eksempel p-piller når du er seksuelt aktiv.
 
Lykke til videre og husk kondom neste gang du skal ha sex!  


Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Praktiske tips om hormonell prevensjon

P-piller (colourbox.com)

Lurere du på når du er sikker etter oppstart med prevensjon, når det har gått for lenge mellom to p-piller, hvordan utsette mens eller noe annet. Du finner svar på det og mye annet i denne artikkelen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet


Quiz: Hva vet du om vennskap?

Hvordan kan du være en god venn?