Hopp til hovedinnholdet

Jente 18 år
 

Spørsmål
Hei :) Jeg driver å mekker litt på bilen min selv, og har tatt av dørtrekkene, fordi når jeg fikk bilen, så var det fuktig i golvteppet og dørtrekket og slikt... Nå er alt helt tørt igjen, men jeg har oppdaget litt mugg/sopp/råte(?) på baksiden av dørtrekket der hvor det er av materialet tre. Jeg pusset over dette med sandpapir, slik at det ble litt mer borte.. det så ut som svarte små prikker. Men pusset ikke så mye da. Men mugg og sopp trenger tilgang på fuktighet for å leve, så dersom det er helt tørt nå, så er det vel ikke farlig? og det er ikke mye det er snakk om, det er kun på dørtrekkene og litt på teppet noen steder. Men jeg lurer på hvordan dette eventuelt kan påvirke kroppen? kan jeg bli veldig syk? kan det ødelegge noe i kroppe? Jeg er for eksempel veldig nervøs for alt som kan påvirke p-pillene mine, men jeg regner med at det er kun medisiner som kan gjøre dette? for da er det vel ikke mulig, at mugg, råte eller sopp kan påvirke effekten av p-piller slik at jeg kan bli gravid? eller? håper veldig gjerne å få svar på dette, siden jeg skal sitte mye i bilen min. Går foresten på marvelon p-piller. Hilsen jente 18
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei
Det er fornuftig at du har fått ordnet opp i denne fukten.  Når det har blitt tørket helt opp, er det som du sier, at det vil bli mye bedre helsemessig også.  Du kan jo fortsetteå la bilen få stå til "tørking" når det er vær til det, slik at alt blir borte som er av gammel mugglukt etc. og passe på at alle lekasjer er tettet.

Noen reagerer allergisk på mugg, og får reaksjoner som tetthet i luftveiene, forkjølelse, kløe i øyne, feberfølelse o.l.  Mugg kan også påvirke immunforsvaret slik at man blir mer mottagelig for infeksjoner mm.

Mugg vil nok IKKE påvirke effekten av p-pillene, så det kan du ta helt med ro.

Lykke til med videre bilprosjekt!


Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse


Quiz: Hva vet du om temaene på ung.no?

Kan du stemme ved valget før du fyller 18 år?