Hopp til hovedinnholdet

Han sier jeg skal stole på han, og at jeg ikke kan være gravid...

Jente 15 år
 

Spørsmål
Hei. jeg er en jente på 15 år. jeg lurer på om jeg er gravid. hadde sex for første gang i går. Hadde ubeskyttet sex. Men kjæresten min sa han trakk seg ut før han kom. Kan man fortsatt være gravid da? Han sier jeg skal stole på han, og at jeg ikke kan være gravid, men jeg er ikke sikker.
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei
Dessverre er det slik at all ubeskyttet samleie kan føre til en graviditet selv om sjansen definitivt er størst om gutten får utløsning i jentas skjede. Men det kan lekke ut litt sædceller før selve utløsningen, dette trenger hverken du eller kjæresten din å merke. Jeg vil av den grunn anbefale deg å ta nødprevensjon. Nødprevensjon må tas innen 72 timer etter ubeskyttet samleie for at det skal ha effekt, jo tidligere du tar det jo bedre effekt. Legger ved en artikkel om nødprevensjon som du kan se på. www.ung.no/prevensjon/2186_Nødprevensjon_–_spørsmål_og_svar.html

Dere bør skaffe prevensjon før dere har neste samleie. Du kan altså ikke stole på at du ikke vil bli gravid ved avbrudt samleie, kjæresten din tar nok feil her. På helsestasjon for ungdom får man gratis kondomer. Her kan du også snakke med legen/helsesøster om hvilke prevensjonstype som kan passe deg best.  Du finner adressen  på www.unghelse.no.

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet


Quiz: Hva vet du om rusmidler?

Hva menes med 'sniffing'?