Hopp til hovedinnholdet

Glemt pille.

Jente
 

Spørsmål
Hei! :-) Jeg startet på mitt første mercilon brett 12 juni, på dag 2 av syklusen. Så glemte jeg å ta pille 3 og 4 eller 4 og 5, husker ikke helt. Idag har jeg kommet til pille (sukkerpille) 24 og mensen har ikke kommet. Det håper jeg er normalt siden dette er min første brett med p-piller? Hvis det hjelper, så har jeg og kjæresten hatt sex etter jeg startet på brettet, men jeg har ingen symptomer på graviditet, bortsett fra humørsvingninger, men de er vel vanlige å ha når man går på p-piller. Håper på et raskt svar.
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
 

Hei!

 

Når man glemmer piller bør en bruke tilleggsprevensjon de neste syv dagene, eller ta angrepille.

Det er størst fare for graviditet hvis en glemmer piller den første uken på brettet, slik at det kan være en fare for at du er blitt gravid. Men heldigvis skjer jo ikke det alltid.

Det er kun en graviditetstest som kan gi deg svar på om du er gravid. Den kan du utført gratis på helsestasjon for ungdom.

 

Vennlig hilsen helsesøster


Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Gravid? Kontakt helsestasjon for ungdom!

Usikker jente (colourbox.com)

PÅ helsestasjon for ungdom kan du ta graviditetstest gratis. De hjelper deg deg med råd og veiledning om graviditet eller abort, og gir også råd om prevensjon. All hjelp er gratis.

Les mer

Glemt p-pille eller annen hormonell prevensjon

p-piller (colourbox.com)

Hva gjør du hvis du har glemt å ta p-pillen til rett tid eller har kasta opp? Eller hva om du glemte å sette inn ny p-ring når du skulle. Kanskje har p-plasteret falt av uten at du merket det. Her kan du lese hva du må gjære.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet


Quiz: Hva vet du om krig og fred?

Hva heter diktatoren som styrte i Irak og som ble avsatt i 2003?