Hopp til hovedinnholdet

Jeg hadde sex med kjæresten min usikret for en stund siden. Kan det være at jeg er gravid?

Jente 15 år
 

Spørsmål
Jeg hadde sex med kjæresten min usikret for en stund siden. Jeg er blitt små kvalm, trett og får vondt for å puste. Kan det være at jeg er gravid?
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Når man har usikker sex, er faren for å bli gravid der. Du skriver ikke noe om når du hadde ubeskyttet sex og -ikke når du skulle hatt mensen. For å være på den sikre siden kan du ta en graviditetstest. Den kan du kjøpe på apoteket og ta hjemme. Du kan også oppsøke din fastlege eller gå på helsestasjon for ungdom. Du finner adresse til helsestasjon for ungdom på www.unghelse.no. Der kan du få tatt en gratis test. De kan også gi deg veiledning og råd om prevensjon. Der får du gratis kondomer som beskytter mot uønnsket graviditet og kjønnsykdom.

Symptomene med kvalme og tretthet kommer gjerne når du har vært gravid en stund. Disse symptomene og det at du ikke får puste, kan være tegn på at kroppen din ikke har det bra på andre måter. Hvis du ikke er gravid, men føler du at du er syk bør du oppsøke lege og finne ut om det feiler deg noe. Jeg ønsker deg lykke til :-)

legger under svaret noen artikler du kan se på.

Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kan jeg ha blitt gravid?

Jente på tog tenker (colourbox.com)

Sikker prevensjon er ikke alltid tilgjengelig når du trenger det. Dere tok en sjanse eller kondomet sprakk. Så kommer redselen for å være gravid.

Les mer

Gravid? Kontakt helsestasjon for ungdom!

Usikker jente (colourbox.com)

PÅ helsestasjon for ungdom kan du ta graviditetstest gratis. De hjelper deg deg med råd og veiledning om graviditet eller abort, og gir også råd om prevensjon. All hjelp er gratis.

Les mer

Prevensjonsmetoder - en oversikt

Par i senga (colourbox.com)

Det finnes flere ulike prevensjonsmetoder og det kan være vanskelig å velge blant dem. I denne oversikten finner du informasjon de aktuelle metodene som finnes i dag.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet


Quiz: Hva vet du om vanskelige ting i hjemmet?

Hva er barneloven?