Hopp til hovedinnholdet

Jeg har noen spørsmål, mest fordi jeg er nysgjerrig da

Jente 14 år
 

Spørsmål
Heihei :) Jeg har noen spørsmål, mest fordi jeg er nysgjerrig da, men.. 1. Hva er vanlig å veie for en som er 13-14 år, og er 171 cm høy? Både for en som har fått mensen, og en som ikke har fått. 2. Er det noen måter å bli fortere brun på? Altså, være ute selfølgelig, men noe som gjør at det går fortere? Solarium er ikke ett alternativ, det er bare fælt syns jeg.. 3. Hvor lang tid tar det å få strammere lår og legger dersom man trener regelmessig? (Jogging, sykling..) 4. Hvor mye pleier man å veie før man får mensen? 5. Moren til den ene veninnen min skal snart få en unge til. Hun røyker, hvordan kan det påvirke ungen når babyen er helt fil på ultralydene? Behøver det å gjøre noen skade? 6. Hvor lenge bør en 13-14 åring holde ut når man jogger i "ulendt terreng"? Jeg har ikke testa meg helt, men er ikke sliten etter 30 minutter. Er det bra eller dårlig for alderen? Kunne sikkert spurt om mye mer, men dette var det jeg kom på! :) Håper på svar fortest mulig (: Takk for en UTROLIG bra side! Klem J14.
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei
Du hadde mange ulike spørsmål, skal forsøke å svare så godt jeg kan på det meste.

For en jente med din alder og høyde er en vekt mellom 54 og 67 kg det mest vanlige. 

Det er jo en balansegang mellom det å skade huden sin og det å bli raskt brun.  Å være flink til å smøre seg med ganske høy solfaktor i starten, og så trappe dette gradvis litt ned, er nok en fornuftig måte å sole seg og bli brun på.  Ellers så er det å være i bevegelse med ballspill og lek i solen en god måte, for da får man sol på hele seg ganske jevnt, -og mye morsommere enn å bare ligge rolig og sole seg.

Du vil ganske raskt føle at det blir mer "stramme muskler" når du trener.  -Allerede etter noen få treningsøkter.

Man kan sjelden se skader av røyking på ultralyd.  Konsekvenser av at moren røyker i svangerskapet kan gi økt fare for problemer i forbindelse med fødsel, konsekvenser for barnet kan være uro, dårligere konsentrasjon, økte plager med astma- og allergi, lavere fødselsvekt og andre ting.  Hvis man røyker i svangerskapet, så gir det et barn en litt større helsemessig utfordring fra starten enn hvis man ikke gjør det.  Akkurat hva som vil skje med det enkelt barn, er umulig å forutse.

Å greie å jogge i 30 minutter sammenhengende i ulent terreng, er bra, og sannsynligvis mer enn de fleste på din alder greier å gjøre uten problemer.
Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse


Quiz: Hva vet du om klimaet?

Ved å montere dobbeltglass i huset kan man redusere energitapet gjennom vinduene med…