Hopp til hovedinnholdet

Fingring i ung alder!

Gutt 13 år
 

Spørsmål
Hei, jeg har en kompis som jeg pleier å overnatte hos og en gang var jeg alene der siden de dro ut og da skulle jeg passe på søstra som er 3 år yngre enn meg tror jeg og hun er rett for å gå på do alene og da ba hun meg bli med på do og jeg ble med siden det var bare oss jeg ville ikke at hun skulle tisse på seg. jeg gikk bort å sto utta for døra men hun sa "jeg er redd kom inn" og jeg gikk inn siden hun begynte å gråte og da hun var ferdig så sa hun "vil du se på tissen min" og jeg svarte ikke bare ignorerte henne men så kom hun forran meg og viste meg tissen hennes og da ignorerte og sa stopp. men hun bare fortsatte og jeg ble veldig frista så fingra jeg henne litt og hun likte det. og de andre gangene jeg var hos henne så flasha hun og ba meg fingre henne og jeg gjorde det siden jeg var kåt og og jeg har lyst til å ha sex med henne og jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. liksom hun vet ting og tang om sex osv. siden de har lært det på skolen. så jeg lurer på hva jeg burde? og hvis jeg ikke kan ha sex med henne kan jeg fingre henne da? hun sier hun liker det veldig mye og sånt....
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Takk for at du skriver inn til oss!

Det er fint at du forteller dette. Jeg skjønner at du blir kåt når du blir oppfordret til å gjøre de tingene du beskriver. Det er helt normalt. Det jeg gjerne vil be deg om å forstå, er at det du er med på, ikke er bra. Jeg forstår at det frister deg. Men du er 13 år, og jenta er 10, og det er ikke bra for en så ung jente å søke gutter og sex på denne måten.

Det jeg ønsker at du skal gjøre, er å være moden og forstå at dette ikke er ok, og at du ikke blir fristet til å fortsette. I tillegg vil jeg gjerne be deg om en ting til. Jeg vil at du skal kontakte en voksenperson, gjerne helsesøsteren på skolen når du begynner der igjen, og vise henne spørsmålet ditt og svaret hennes, slik at hun kan snakke litt med jenta (uten at hun trenger å vite at det var du som fortalte om det).

Det er viktig at du gjør dette, og er så moden at du forstår at dette er viktig.

 

med hilsen fra Helsebror
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Seksuell lavalder - hva sier loven?

Par i senga (colourbox.com)

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex


Quiz: Rettigheter for elever

Hva bør du gjøre om du er skolelei?