Hopp til hovedinnholdet

Røde prikker og svarte stubber etter barbering

Jente 15 år
 

Spørsmål
Hei , først vil jeg bare si at det er supert at dere har denne siden til spørsmål og hjelp ! Men , jeg har ett spørsmål. Jeg har veldig mørke kjønnshår og når jeg barberer de blir det bare rødeprikker og svarte stubber på en måte. Man kan liksom se at de er tatt vekk , og jeg går aldri i bikini truse for det er røde prikker og svarte stubber med bikinilinjen så de viser godt . Dette får meg til og føle meg redd for og vise fram kroppen min til noen som helst . Jeg er enormt redde for førstegang jeg skal ha sex at gutten jeg gjør det med , tenker dumt om meg prg det. Jeg aner ikke hva jeg skal gjøre.. prøvd hudkrem for sånt og , men hjalp ingenting.. Mhv ; jente med litt for lite selvtillit.
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for spørsmål.

Når man barberer hår skjærer man håret av på nivå med huden. Siden håret ikke slutter på vokse vil man få noe hårstubber ganske raskt.
Et alternativ til barbering er voksing. Da rives hårene ut med roten, og det tar lenger tid før hårene kommer ut. Hårene er heller ikke så tykke og stive. Det beste er voksing i salong, da går det fortere og blir mindre vondt.

Hvis du vil fortsette med barbering må du innstille deg på at du bør barbere relativt ofte, for at etterveksten ikke skal være så synlig.

Noen tips for å slippe røde nupper:
- Bruk rene, skarpe barberblader. Hvis de skjærer dårlig river de håret sakte ut i stedet, og da får man sår.
- Hårene må mykgjøres godt før barbering. Bruk varmt vann (ikke slik at du skolder deg), og masser barberskum godt inn i hårene.
- Etter barbering skyller du  godt med kaldt vann, det får porene til å trekke seg sammen
- Noen mener de får god effekt av å stryke en bomullsdott med pyrisept eller annen antiseptisk væske over det barberte området.

Du kan være helt sikker på at når du en gang bestemmer deg for at du skal ha sex, så kommer kjæresten din til å synes du ser helt fantastisk ut uansett. Han kommer ikke til å bry seg om at du kanskje har noen nupper eller ikke er helt perfekt barbert.


Med vennlig hilsen SUSS.no, i samarbeid med ung.no.
SUSS kan også svare deg på spørsmål om ungdomshelse, sex og samliv på telefonnummer 800 33 866 hver eneste dag mellom 15 og 20, eller send ditt spørsmål i en SMS til 2026.
Kontakt med SUSS.no er også helt anonym.
Du kan også sende inn spørsmål til SUSS på Juntafil på NRK Petre.
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Hud & hår
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om hud & hår


Quiz: Hva vet du om vold?

Hva er vold?