Hopp til hovedinnholdet

Hun han spurt om je kan kjøpe graviditetstest til henne, og jeg bare lurte på om man kan f det gratis eller om man må gå på aboteket ?

Jente 15 år
 

Spørsmål
jeg ahr en venninne som er på samme alder som meg, hun og kjæresten han ubeskyttet sex, og hun tror hun er blitt gravid. Hun han spurt om je kan kjøpe graviditetstest til henne, og jeg bare lurte på om man kan f det gratis eller om man må gå på aboteket ? Hva koster en test ?
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

En graviditetstest kan man få tatt gratis på helsestasjon for ungdom eller man kan kjøpe den på apoteket. På apoteket koster det fra ca. 80 kroner og oppover.

Dersom venninnen din ikke har fått mensen når hun skal, synes jeg at du skal råde henne til å oppsøke helsestasjon for ungdom slik at hun kan få hjelp der. Du kan ikke hente en gratis test til henne, hun må selv møte opp der, men du kan gjerne være med henne. Det er litt viktig å få svar på slike spørsmål raskt. Både fordi det er godt å få et svar og fordi dersom man ønsker en abort må denne utføres innen utgangen av uke 12 av svangerskapet.

Lykke til.

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet


Quiz: Hva vet du om vold?

Hva gjør Konfliktrådet?