Hopp til hovedinnholdet

jeg er redd for at jeg er gravid.

Jente 15 år
 

Spørsmål
Hei jeg er en jente på snart 16 år, jeg er redd for at jeg er gravid. Jeg har alle tengene på at jeg er gravid borsett fra en viktig ting, jeg har hatt mensen, men det var lite og den var ekstremt lys. Jeg har også lest mange jenter har blødninger gjennom hele svangerskapet og eller vertfall fram til 4 måne. Og jeg går på p piller men jeg har en dårli mage så jeg lurer på om p pillene mine mister fungsjonen sin pga det. jeg er bestandi dårli i magen og må bestandi på do etter jeg har spist. Kan dette ødlegge funsjonen til p pillene? Jeg er virkelig redd for at jeg er gravid og jeg tørr ikke ta graviditets test for jeg vil ikke vere gravid. jeg har ofte tatt p pillene mine i opp til 3 måner uten å ha mensen så jeg lurer på om det kan vere noe av det som er grunnen til at jeg fremdeles blør litt. eller finst det andre ting som kan vere galt som har alle symptomene på at man er gravid? vist det er andre ting det kan vere vær så snill svar meg på hva det kan vere.
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Siden du både bruker p-piller og har hatt mensen, tenker jeg at du mest sansynlig ikke er gravid. Jeg vet ikke hvilke symptomer du har på en graviditet, men du skal vite det at for å få mange symptomer på at man er gravid da må man være ganske langt på vei i svangerskapet. De færreste kommer den første tiden.

Jeg tenker at siden du er så engstelig så bør du oppsøke helsestasjon for ungdom og få hjelp her. Dette er ikke flaut, de som jobber der er vant med slike problemstillinger og vil bare ditt beste. De har også taushetsplikt. Det beste er om du får tatt en graviditetstest slik at du kan bli beroliget, jeg tror ikke at noe blir bedre for deg før du får gjort dette. Denne testen får du tatt gratis på helsestasjon for ungdom.

Sikkerheten til p-pillene kan reduseres ved oppkast eller kraftig diare rett etter inntak av pillen.

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet


Quiz: Hva vet du om chatting?

Hvordan skrur du av stedstjenesten (slik at den du chatter med ikke kan se hvor du befinner deg) på mobilen?