Hopp til hovedinnholdet

er det stor sjangs for at jeg er gravid

Jente 16 år
 

Spørsmål
Hei kjære helsesøster! For ca en mnd sia, stoppa jeg å bruke ppiller, fordi jeg ikke hadde fått resept på ppiller. og etter det har jeg hatt ubeskyttet sex med partneren. Han har kommet i meg 1 gang, men ellers har han tatt ut penisen før han kom å spruta på meg, men har puttet den i senere. Nå har jeg starta på ppiller igjen, men jeg starta før menstruasjonsdag. er det stor sjangs for at jeg er gravid da? Har også tatt test for klamydia nå, mest sannsylig at jeg har det, for jeg har de fleste symptomene på det. jeg tror også jeg har hatt det en stund. når det har gått 2 uker max nå skal jeg ta en graviditetstest. er det lurt at jeg stopper på pillene nå da? for å sjekke om mensen er uteblitt? men har også lest at mensen ikke kan komme på noen månder igjen da?
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei kjære du :)

Siden dere har hatt ubeskyttet samleie, er det en viss mulighet for at du kan ha blitt gravid. Det er mulig å ta en graviditetstest selvom du bruker p-piller, denne må tas 14 dager etter det aktuelle samleie. Så dersom det er 14 dager eller mer siden du hadde ubeskyttet samleie, kan du ta en test nå. Denne testen kan du få tatt gratis på helsestasjon for ungdom og jeg vil råde deg til å oppsøke helsesøster her, slik at du kan få hjelp uansett fra testen viser. Her kan du også få hjelp mtp klamydia.

Jeg synes ikke at du skal slutte med p-piller nå, det blir bare kluss. P-piller vil heller ikke skade et eventuelt foster.  Men jeg håper at du er informert om at når man starter med p-piller utenom 1 dag mens, så er ikke disse sikre før det har gått 1 uke. Man må altså bruke kondom den første uken dersom man har samleie.   

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet


Quiz: Den store snustesten

Sant/usant: Snus inneholder kreftfremkallende stoffer