Hopp til hovedinnholdet

Kan det hende at jeg ikke får mensen i det heletatt og blir steril?

Jente 14 år
 

Spørsmål
Hei. Jeg er en jente på 14 år, som begynner i 9 klasse nå til høsten. Mange av vennene mine har mensen og har hatt det en stund nå. Jeg spurte mamman min om når hun fikk sin første mensen, siden jeg har hørt at jenter får mensen i samme alder som moren sin, og hun sa at hun var 14 når hun fikk det. Jeg er nå 14 å har ikke fått det enda. Kan det hende at jeg ikke får mensen i det heletatt og blir steril? I såfall går det ann å aldri få mensen? Vennlig hilsen jente uten mensen.
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei
Du vil nok helt sikkert få mensen.  Det er ikke noe helt spesielt å ikke ha fått det ennå på din alder, selv om du opplever at mange rundt deg har fått den.

Det er veldig sjelden at mensen ikke kommer i det hele tatt, og da handler det oftest om at man har en veldig lav vekt, har spiseforstyrrelser, eller trener veldig mye.  Noen ytterst få ganger kan jenter ha hormonforstyrrelse som gjør at mensen ikke kommer og at man ikke er fruktbar, men dette er nok neppe noe du trenger å bekymre deg for.  Har du fått andre pubertetstegn, så kommer nok også mensen etterhvert.  Noen er tidlige og noen  er sene, og det er helt normalt.


Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mensen - sånn er det

Bind (colourbox.com)

Har du spørsmål om mensen? Lurer du på hva mensen egentlig er, hvor mye blod som kommer eller hva det betyr at den er uregelmessig, eller kanskje lurer du på noe om farge eller lukt eller hva menstruasjonssyklus betyr?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse


Quiz: Hva vet du om kjønnssykdommer?

Hvilke symptomer kan du ha ved mykoplasma genitalis?