Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg være gravid?

Jente 15 år
 

Spørsmål
Hei :) Jeg er veldig veldig redd! I sommer var jeg i syden på et sånn diskotek, så ble jeg kjent med en danske, vi klinte osv. Så gikk vi ned på stranden og hadde sex uten kondom. Han sa han skulle ta penisen ut før det kom noe sperm. men jeg er ikke helt sikker jeg. Det er rundt 6 uker siden. ca 3-4 uker etter fikk jeg mensen. Men så leser jeg at man blir ikke gravid før etter første mensen, elns.. det gjør meg usikker, jeg vet ikke helt. kan jeg være gravid nå? Jeg er utrolig redd!
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for spørsmål.

Man får ikke mensen mens man er gravid. Siden du har hatt mensen siden du hadde sex er du altså ikke gravid og trenger ikke bekymre deg.

Når man har sex uten kondom kan man smittes med kjønnssykdommer som klamydia. Man kan smitte selv om gutten ikke får utløsning. De fleste som har klamydia merker ingen symptomer, men det er fortsatt viktig at det behandles. Du bør derfor oppsøke helsestasjon for ungdom eller fastlege for å teste deg for klamydia.

Legen kan også gi deg råd om fast prevensjon, så slipper du å bekymre deg over uønsker graviditet neste gang du har sex.

Med vennlig hilsen SUSS.no, i samarbeid med ung.no.
SUSS kan også svare deg på spørsmål om ungdomshelse, sex og samliv på telefonnummer 800 33 866 hver eneste dag mellom 15 og 20, eller send ditt spørsmål i en SMS til 2026.
Kontakt med SUSS.no er også helt anonym.
Du kan også sende inn spørsmål til SUSS på Juntafil på NRK Petre.
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet


Quiz: Hva vet du om fjellvett?

Hva bør du gjøre hvis det blir dårlig vær og du begynner å miste krefter?