Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg være gravid?

Jente 15 år
 

Spørsmål
sist mens jeg hadde startet 30 juli 09.og hadde ubeskyttet sex rundt 13 juli. og har enda ikke fått mens tilbake.. har merket endel "gravid symptomer" hvis jeg kan kalle det det. feks ømme pupper, mens murring og ja en slags smerte i nedre rygg..tok en graviditets test for en liten uke siden men den var negativ, kan jeg være gravid selv om testen var negativ ? takk for svar ;) hilsen en forvirret jente
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og ntakk for spørsmål.

Du skriver at du hadde mensen 30. juli, og at du hadde ubeskyttet sex ca 13. juli, altså at mensen har kommet etter at du sist hadde sex. I så fall er du ikke gravid.

Hvis du har hatt ubeskyttet sex siden sist menstruasjon, og mensen nå er forsinket kan det være et tegn på at du er gravid. De andre klassiske graviditetstegnene er upålitelige fordi man gjerne kan være litt småkvalm, ha ømme bryster, e.l. uten å være gravid. Spesielt kan man kjenne dette hvis man er bekymret for å være gravid. Det er heller ikke alle som får disse tegnene, og de kommer ofte et stykke ut i svangerskapet.

En graviditetstest kan tas tidligst 2 uker etter at du tror du kan ha blitt gravid, eller når mensen ikke har kommet når den skulle.
Når den tas riktig er den sikker, men falske negative resultater kan forekomme en sjelden gang. For å forsikre deg kan du ta en ny test. Sannsynligheten for at 2 tester som er tatt riktig viser falsk negativ skjer i praksis ikke.

Med vennlig hilsen SUSS.no, i samarbeid med ung.no.
SUSS kan også svare deg på spørsmål om ungdomshelse, sex og samliv på telefonnummer 800 33 866 hver eneste dag mellom 15 og 20, eller send ditt spørsmål i en SMS til 2026.
Kontakt med SUSS.no er også helt anonym.
Du kan også sende inn spørsmål til SUSS på Juntafil på NRK Petre.
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet


Quiz: Hva vet du om forelskelse?

Hvordan kan du vise din forelskelse til gutten/jenta du liker?