Hopp til hovedinnholdet

Jente 15 år
 

Spørsmål
Hei, kjempe bra side!! ;) Jeg lurte bare på noen ting. 1. Er det farlig å fingre/onanere? Kan det føre til sykdommer eller ødelegge noe oppe i skjeden? 2. Hvor stort skjedehull bør jeg som15 åring ha? 3. Jeg er veldig klar for sex, er en kåt jente. men er litt redd for at mannens penis ikke kommer inn i meg? kan det vere noe fare for det? 4. Hvor mange fingrer er det vanlig å få inn i skjeden? kan det være farlig å bruka endre ting som gulerot, agurk og slik .. ? 5. Hvordan får vi orgasme? 6. Jeg har veldik tykke lår. De er ca. 55cm i omkrins.er det normalt? Er jeg tykka da? hvordan slanker man låra? Hva er normal vekta til en jente på 15 år? 7. Hvordan får gutter sti penis? Og hvordan blir gutter veldig kåte? har de g-punkt?
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei
1. Det er ikke farlig å fingre/onanere, men en bra måte å finne ut av sin egen seksualitet og kropp på. 

2, 3 og 4.  Skjeden vil utvide seg når man er kåt, og da får man "plass til mer" enn når man ikke er kåt.  Å greie å sette inn en liten tampong, er jo vanlig å greie for en på 15 år, og det skulle jo tilsvare en finger omtrent.  Ved kåthet vil det jo kunne bli mulig for en erigert penis å trenge inn.  Det forutsetter at man er avslappet, seksuelt opphisset/kåt og føler seg helt klar for det.  Andre ting som 1-2 fingre, eller en dildo eller andre ting med størrelse og form som en penis kan også brukes ved onanering.  Pass på at det er rent, og bruk evt. kondom utenpå "tingen".

5.  Onanering og orgasme
Forskjellige jenter har forskjellig onani-teknikk, og det beste svaret på det du spør er egentlig å prøve deg frem til hva du synes er best.  I tillegg til selve det tekniske med onaneringen, så er det lurt og deilig å la fantasien få gi deg gode og opphissende assosiasjoner.  Det er jo deiligst å onanere når du er kåt og klar for det.

Du kan bruke fingrene dine for å onanere og da gnir du klitoris og de indre kjønnsleppene forsiktig. Klitoris sitter ytterst foran urinåpningen som en liten tapp. Noen fingrer i tillegg i skjeden hvor det finnes et lite område noen cm inn i skjeden som heter g-punkt.

Det går også an å prøve dusjen til å onanere med.  Da er det først og fremst viktig at vannet ikke er for varmt. Underlivet ditt er svært følsomt, og det kan være veldig vondt med for varmt vann. Hvis du har en dusj hvor du kan skru av dusjhodet kan du prøve dette. Så kan du sette tommelen over slangen, og styre strålen slik at det treffer der det er best, og med passe styrke.  Noen dusjer har jo også ulike innstillinger slik at strålene kan bli mer konsentrert, hardere, pulserende o.s.v.

Det er ulike måter å presse, gni eller massere klitoris og områdene rundt på slik at man får nytelse.  Det å gå et passer press på, men ikke for hardt er løsningen.  Bruk fantasien for å finne ting eller måter å få dette til på.  Bruk gjerne en krem eller glidekrem for å få det ekstra glatt og deilig.

Det går også an å legger dyna eller lignende mellom beina, og gni underlivet mot den. Vær oppmerksom på at skjeden din blir våt, så det kan hende at dyna får litt flekker.

Det å lære seg å knipe og slappe av skjeden kan også øke nytelsen i underlivet, og noen kan til og med klare å få en orgasmen på denne måten, men det krever nok litt øvelse.

Litt mer kan du lese på: www.samliv.net/tema/onani.htm

6.  Vanlig vekt for en jente på 15 år avhenger jo veldig av høyden og hvor langt hun er kommet i utvikling.  Du kan lese mer om det i artikkelen under.  Lårene dine høres jo også ut til å være innenfor normalen, men dette avhenger jo også mye av høyde, hvor trent du er, pubertetsutvikling mm.  Man kan ikke spesifikt slanke lår.  Da handler det om en generell fettforbrenning/slanking, og da er kondisjonstrening tingen.

7.  Gutter blir kåte på samme måte som jenter: ved å tenke erotiske/seksuelle tanker, ved å kysse og være nær, ved å se eller høre noe som er opphissende o.s.v.  Det som bl.a. da skjer hos guttene, er at vevet i penis, som er litt slik svampaktig, fylles opp med blod og slik blir penis stiv.  Penishode hos gutter er spesielt følsom og kan tilsvare jenters klitoris.  Prostatakjertelen er følsom og kan kanskje kalles et "g-punkt".

Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Lurer du på hva det er vanlig å veie?

Vekt

For tykk, for tynn eller rett og slett passe - hva er normalt? Det kan være vanskelig å vite. Dersom du ønsker en vurdering av vekta di anbefaler vi at du snakker med fagpersonell som lege, helsesykepleier eller ernæringsfysiolog.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet


Quiz: Hva vet du om kriminalitet?

Kan det havne på rullebladet ditt dersom du viser falsk legitimasjon?