Hopp til hovedinnholdet

er 160cm høy. jeg føler meg ganske så tjukk, og jeg holder på å tene for å gå ned i vekt. jeg veier 57kg. er dette for mye?

Jente 14 år
 

Spørsmål
hei! jeg er ei jente på 14 år, jeg er helt gjennomsnittlig utviklet når det gjelder bryster og hofter også vidre. jeg har fått menstrasjon, og er 160cm høy. jeg føler meg ganske så tjukk, og jeg holder på å tene for å gå ned i vekt. jeg veier 57kg. er dette for mye? og hvo mye kan jeg gå ned for at det skal være "ansvarlig?" tusen takk for svar på forhånd!(:
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
 

Hei!

 

Du er slett ikke tykk og jeg anbefaler deg ikke å slanke deg. Det er fint du trener. Jeg anbefaler deg å ha fokus på en sunn livstil ,som innebærer regelmessig fysisk aktivitet og et sunt  kosthold, istedenfor for  fokus på  slanking. Det viktigste for deg er å være i daglig fysisk aktivitet. Jeg legger ved en artikkel der du kan lese selv om hva som er vanlig å veie.

 

Vennlig hilsen helsesøster


Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Lurer du på hva det er vanlig å veie?

Vekt

For tykk, for tynn eller rett og slett passe - hva er normalt? Det kan være vanskelig å vite. Dersom du ønsker en vurdering av vekta di anbefaler vi at du snakker med fagpersonell som lege, helsesykepleier eller ernæringsfysiolog.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Tykk & tynn
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om tykk & tynn


Quiz: Hva kan du om spillavhengighet?

Hvem kommer du til om du ringer: 800 800 40?