Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg være gravid?

Jente 15 år
 

Spørsmål
Hei. Jeg er urolig nå. For to dager siden hadde jeg sex med kjæresten min. Vi hadde sex uten kondom fordi det føles bedre. Jeg var redd for at han skulle komme inni meg, men han sa i fra når han måtte spærme. Når han var ferdig med det hadde han fortsatt spærm på penisen og vi tok den inn i meg igjen. Er det mulig at selvom han ikke følte at han kom inni meg at han gjorde det likevell? Vis det er litt spærm på penisen, og vi tar den inni meg igjen er det sjangs for at det kan ha vært nok til at jeg har blitt gravid? Jo, så er det det... 2 dager etter vi hadde sex fikk jeg blødninger. De skulle ikke kommet før om 1 uke! Og jeg har vondt i ryggen, hele tiden hodepine, sover dårlig, får fort lyst på usunne ting som godis, kvalm. Jeg er redd for at jeg kan ha blitt gravid. Selvom jeg fikk blødninger 2 dager etter, som er alt for tidlig! Trenger virkelig svar :) På forhånd takk.
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for spørsmål.

For at man skal bli gravid må man få sæd inn i skjeden. Vanligvis holder det ikke at det er "litt sæd på penisen hans" for å bli gravid, men det kan ikke utelukkes 100%.

Hvis du med "blødninger" mener at du fikk mensen så er du ikke gravid. Man får ikke mensen når man er gravid. Man kan oppleve noen andre blødninger, men disse vil ikke være som mensen.

Siden det bare er to dager siden du hadde samleie kan du ta en angrepille. Det fås kjøpt på apoteket og koster ca 150 kr. Den reduserer risikoen for å bli gravid, men virker bedre jo raskere etter samleiet den tas. Virkningen synker etter hvert med tiden, og etter 4-5 dager har den ikke virkning lenger.
Hvis du er sikker på at du har hatt mensen er du ikke gravid, og trenger ikke angrepille.

De tegnene på graviditet som du beskriver kommer ikke så raskt når man blir gravid, men etter flere uker. Noen opplever ikke så mange slike tegn heller, så det er ikke noe sikkert tegn.

For å være helt sikker kan du ta en graviditetstest. Denne kan tas tidligst 2 uker etter at du tror du kan ha blitt gravid, eller når mensen ikke har kommet når den skulle. Graviditetstest kan kjøpes på apoteket eller tas hos lege eller på helsestasjon for ungdom.

Snakk med fastlege eller helsestasjon for ungdom om fast prevensjon, så slipper du å bekymre deg for dette neste gang. Foreldrene dine trenger ikke få vite at du får råd om eller resept på f.eks. p-piller.

Med vennlig hilsen SUSS.no, i samarbeid med ung.no.
SUSS kan også svare deg på spørsmål om ungdomshelse, sex og samliv på telefonnummer 800 33 866 hver eneste dag mellom 15 og 20, eller send ditt spørsmål i en SMS til 2026.
Kontakt med SUSS.no er også helt anonym.
Du kan også sende inn spørsmål til SUSS på Juntafil på NRK Petre.
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet


Quiz: Hva vet du om husleia di?

Har jeg lov å ha husdyr?