Hopp til hovedinnholdet

jeg har ønsket meg høyfjellsol til jul, men så hørte jeg det var ulovlig?

Jente 13 år
 

Spørsmål
hei! jeg har ønsket meg høyfjellsol til jul, men så hørte jeg det var ulovlig? Er det sant? viss ja, så har jeg hørt det fins sånne "solarium plater" som du liksom kan legge der å det funker nesten likt som en solseng, bare det er til bare-ansikte. jeg lurte på om dere kunne hjelpe meg å finne ut av hvor jeg kan kjøpe høyfjell sol om det er lovlig, eller de "solarium platene" som jeg har hørt om, og sånn ca. hvor mye det koster? :)
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Produkter som kjøpes i de kjente butikker må vi annta er lovlige. Men du må uansett være varsom ved bruk av solarium. Vi ahr flere artikler om farer ved solarium som bør leses før du eventuelt vurderer å kjøpe hjemmesol.


Vi kjenner ikke til butikker som selger dette spesielt og kan ikke anbefale eller gå god for noen.

Jeg vil også at du vurderer å bruke en lett brunet hudkrem som et alternativ, for som vi vet, går solariumssol bort ganske fort, men kan gjøre skade på huden. Kanskje en LDB-bronse eller lignende kan være noe? Snakk med mor eller en annen voksen med litt mer erfaring, så fpr du sikkert gode råd


Hilsen ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

18-års aldersgrense på solarium

Solarium

Solarium øker risikoen for føflekkreft, særlig når man begynner å bruke det tidlig og hvis man tar solarium ofte. Det er 18-års aldersgrense for bruk av solarium i Norge.

Les mer

Hvilken hudtype har du?

Hudtype (colourbox.com)

Hudtypen din påvirker hvor godt du tåler sola og hva slags solbeskyttelse du bør bruke. Hvordan kan DU nyte sola, og samtidig beskytte kroppen?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Shopping
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om shopping


Quiz: Hva vet du om pubertet?

Er det vanlig at humøret påvirkes i puberteten