Hopp til hovedinnholdet

Hva skjer hvis en gutt har gjort en jente gravid og hun ikke sier noe til gutten?

 

Spørsmål
hei! hvis en gutt har hatt samleie med en jente uten bruk av prevensjonsmidler. Dersom vedkommende blir gravid. Blir gutten kontaktet av helsepersonell?? eventuelt hvor lang tid tar det før gutten får beskjed om at jenta er gravid dersom jenta ikke forteller det til gutten på egenhånd? kan hun nekte helseperonell å si fra til gutten? På forhånd takk!!
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Helsepersonell vil vanligvis oppfordre den gravide sterkt til å informere den aktuelle barnefaren selv om graviditeten. Et barn har rett på å vite hvem som er faren, og det vektlegges i helsepersonells veiledning av den gravide. Hvis den gravide forteller helsepersonell hvem som er barnefaren, vil det stå på barnets journal, og det vil også da meldes til trygdekontoret slik at det vil komme et krav om barnebidrag derfra til faren når barnet er født. Det hender jo noen ganger at den gravide nekter helt å fortelle hvem barnefaren er, eller sier hun ikke vet, men det er meget sjelden, og helsepersonell støtter vanligvis ikke dette.

-Men en gutt som ikke bruker prevensjo kan altså i teorien gå rundt å ha blitt far uten å vite det. -Så pass godt på så det ikke kommer noen sædceller "på ville veier"...

Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet


Quiz: Hva vet du om vanskelige ting i hjemmet?

Hvorfor må foreldre til mekling før skilsmisse eller separasjon kan bringes for fylkesmannen, dersom de har barn under 16 år?