Hopp til hovedinnholdet

Hvorfor har jeg så stor rumpe?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! jeg lurer på en ting: hvorfor har jeg så stor rumpe?? etter at jeg kom i puberteten, har jeg fått skikkelig stor rumpe, men har også hørt at det er normalt. Men er det en måte å få litt mindre rumpe på? jeg både trener og spiser sunnt, og de andre kroppsdelene mine er passe i forhold til høyde og resten av kroppen, men rumpa mi stikker skikkelig ut :( så hva kan jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmål!

 

Ja som du sier er det helt normalt at unge kvinner får et kraftigere hofte/rumpe-parti utover i puberteten. Denne utviklingen er i stor grad påvirket av ditt arvemateriale, men kan også påvirkes gjennom trening og kosthold. Hvis du trener mye styrke for lår og rumpe kan du ha opplevd at musklene har vokst i størrelse. Mer vanlig er det nok at kroppens egenskaper til å lagre noe mer fett utvikles i puberteten. 

 

Det finnes ikke en spesiell treningsøvelse som virker slik at kun rumpa blir mindre, men langvarig utholdenhetstrening med relativt lav intensitet vil føre til økt fettforbrenning, samtidig som musklene ikke stimuleres til økt vekst. Det kan f.eks. være å jogge, gå på ski eller svømme i jevnt og rolig tempo i 1 time eller mer. Nå vet jeg ikke hvordan du trener til vanlig, men kanskje du kan legge inn 1-3 slike økter i uka? Treningen vil øke fettforbrenningen over hele kroppen. 

 

Kostholdet er også viktig, så det er bra at du spiser sunt og variert. Fortsett med det, og husk at kroppen er i stadig forandring i den perioden du er inne i nå. Fortsett å trene og spise sunt, og vær tålmodig:) Det skjer naturlig forandringer i kroppen din, og det beste du kan gjøre er å leve en sunn livsstil med jevnlig (og gjerne variert) trening og et sunt kosthold:)

 

Lykke til videre


Vennlig hilsen treningskonsulenten, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er utholdenhet og hva er kondisjon?

utholdehnhetstrening (colourbox.com)

Vi bruker ofte ordene utholdenhet og kondisjon om hverandre. Begge deler handler om evnen til å holde på med en aktivitet over tid. Og det kan trenes opp!

Les mer

Styrketrening

Jente løfter kettlebell (www.colourbox.com)

I denne artikkelen kan du lese om hvorfor styrketrening er bra og få tips til ulike måter å trene styrketrening på. Det er viktig med god teknikk når man trener styrke.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Trening og idrett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om trening og idrett