Hopp til hovedinnholdet

Hvilke treningsmetoder hjelper meg å gå ned i vekt?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei:) For en stund siden begynte jeg å trene for å holde meg rundt den samme vekten eller gå ned i vekt. Men isteden for har jeg gått ca.7kg opp i vekt. Hvilken trenings tips vet dere om som man går ned i vekt med? Eller går man ned i vekt av å spise mindre enn til vanlig? Takk på forhånd :)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmål!

 

Det er faktisk helt normalt å oppleve en vektøkning etter en økning i treningsmengde, siden kroppen vil bygge opp muskulaturen noe som følge av treningen. Prøv å ikke tenke på vekt, siden vekten ikke tar hensyn til hva kroppen består av. Man kan veie mye, men fortsatt ha lite fett på kroppen osv. Ikke bry deg om  vekten, men vær fysisk aktiv og spis normalt sunt og variert så vil din kroppslige utvikling være positiv. 

 

Ikke spis mindre, men du kan gjerne sørge for at kostholdet er variert og sunt, og unngå å spise for mye sukker i hverdagen (godteri, brus, kake osv). Prøv å begrense inntak av slikt til en dag i uka. Resten av uka er det viktig at du får i deg de næringsstoffene kroppen trenger, så du må fortsette å spise :) 

 

Jeg vil vise deg en videoinstruksjon av en effektiv treningsform som du gjerne kan utføre 2-4 ganger i uka. Økten tar ikke lang tid (17 minutter), men det er viktig at du gjør øvelsene ordentlig og blir skikkelig sliten. Hvis du ikke får til øvelsene helt med en gang er det viktig at du gjør så godt du kan:) Klikk her for å se videoen.

 

Fortsett gjerne med den treningen du gjør fra før også. Det er bare bra å være masse i bevegelse og kjenne at pulsen øker og at du blir varm/svett av det. Hver dag bør vi faktisk være masse i aktivitet:)

 

Lykke til videre!

Vennlig hilsen treningskonsulenten, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er utholdenhet og hva er kondisjon?

utholdehnhetstrening (colourbox.com)

Vi bruker ofte ordene utholdenhet og kondisjon om hverandre. Begge deler handler om evnen til å holde på med en aktivitet over tid. Og det kan trenes opp!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Trening og idrett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om trening og idrett