Hopp til hovedinnholdet

Pinex  Forte og alkohol

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei,jeg bare lurte på noe om pinex forte. Jeg drikker vær helg og jeg har det alltid helt jævligt neste dag så jeg tenkte jeg skulle være litt smart å ha noe smertestillende med som kunne dempe dette. Jeg klarte ikke å vente til morgenen med å ta dem, så jeg spiste 5-7 pinex å skylte dem ned med alkohol. En kamerat sa til meg at jeg ikke måtte ta så mange av dem for det var kodein i dem som kroppen danner om til morfin, er dette sant? Jeg har også hørt at man aldri skal blande det med alkohol, jeg gjorde det å jeg fikk litt mer enn jeg trengte. Er det veldig farlig? Jeg angrer nå for jeg har hodepine å kvalme. Jeg gjorde det samme 2 dager på rad, blir det verre da? Jeg ble værtfall helt annerledes, jeg ble 100% bitch å jeg var frekk å jeg bitchslappet en god venn av meg. Jeg pleier ikke å være sånn så jeg er redd for va de synes om meg nå, hva skal jeg si til dem? Jeg kan ikke si at jeg har tatt piller ø jeg kan ikke si at jeg var for full for jeg er ikke sånn i fylla

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar

 

 

Ja, det stemmer, Pinex forte inneholder Kodein som kroppen omdanner til Morfin. Bruk av alle slike legemidler medfører en viss risiko for sløvende og søvndyssende bivirkninger, og vil i høye doser gi pustevansker. Disse bivirkningene kan forsterkes ved bruk av alkohol, og man frykter særlig pustevansker. Det er mange tragiske eksempler på at bruk av slike legemidler i normaldosering, sammen med alkohol i ikke spesielt høye doser, har ført til alvorlig pustehemming, og i noen tilfeller til åndedrettsstans og død. Man tilrår derfor at sterke smertestillende legemidler og alkohol aldri kombineres.  

 

Toksisk dose for kodein er 7-14 mg/kg hos voksne, uten tilvenning kan det være dødelig. Hvis du veier 80 kilo kan doser fra 500 mg være dødelig. Samtidig inntak av alkohol, vil øke toksisiteten av kodein. Det er neppe kroppen din som ev. får varige skader av dette, men havner du i koma er det risiko for hjerneskade. Et annen vesentlig aspekt ved å blande smertestillende legemidler og alkohol, er at virkestoffet i nevnte legemiddel forsterker alkoholens rusvirkning, dette kan kanskje forklare din personlighetsforandring med det du beskriver av å være uvanlig «bitchete». Snakk med dine venner om dette, de vil sikkert kunne tilgi deg for disse episodene du beskriver. Gode venner tilgir hverandre, særlig når man viser anger og er ærlige om sine problemer. Lykke til.

 

Hilsen RUStelefonen 08588
www.rustelefonen.no

 

 

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Rusmidler
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om rusmidler