Hopp til hovedinnholdet

jeg er vell ikke gravid ? siden prøven og alt har visst negativt.

 

Spørsmål
heii! :)
jeg er en jente på fjorten år, som for ca en mnd siden lå med en for første gang og han hadde ikke kondom eller lignenede .
ca 1 uke før jeg lå med han hadde jeg mensen, og 3 uker vi lå sammen fikk jeg mensen, akkurat som jeg skulle, men jeg følte at det var litt mer RØDT, liksom ikke mørkt, men knall rødt.
har det noe med graviditet å gjøre ?
etter jeg hadde mensen for første gang etter dette tok jeg graviditets test og den viste negativ, og jeg er ikke kvalmen eller lign.
jeg føler jeg har mer utflod og jeg er ganske trøtt, men jeg legger meg sent og står tidlig opp, så det har vell med det å gjøre.
men jeg er vell ikke gravid ? siden prøven og alt har visst negativt.

pliz, svar meg fort :)
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei.
Jeg tror ikke at du er gravid siden du både har hatt mensen og siden du har tatt en graviditetstest som var negativ. At blodet var litt rødere tror jeg rett og slett var litt tilfeldig og har ingenting med en graviditet å gjøre. Du kan med andre ord slappe helt av å slutte og bekymre deg. Det er normalt å ha utflod for jenter. Så lenge denne er nesten fargeløs og ikke lukter vondt, trenger du ikke å bekymre deg for det.
Siden du er seksuelt aktiv, er det veldig lurt å bruke prevensjon. Dersom du ikke har fast kjæreste, anbefaler jeg deg å bruke kondom. En kondom beskytter både mot graviditet og mot seksuelt overførbare infeksjoner. Du kan oppsøke helsestasjon for ungdom å snakke med helsesøster om hvilket prevensjonsmiddel som kan passe deg best. Helsestasjon for ungdom er gratis, og de finnes i nesten alle store byer i Norge.

Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet


Quiz: Hva vet du om russetida?

Hvis du går på Idrettsfag, hvilken russefarge er det vanlig å velge?