Hopp til hovedinnholdet

Prøver å bli gravide

 

Spørsmål
hei jeg er ei jente på snart 20 år, jeg har gått på p-sprøyten i ca 2 år. sommer 2007 betemte jeg og min forlovede å få en baby og sepember 2007 gikk p-sprøyten min ut.

i januar begynte jeg å få blødninger tilbake, den kom som den skulle og når den skulle, probleme var bare det at mensen varte kun i 3 dager. jeg har enda ikke blitt gravid og det har snart gått et år. både jeg og min samboer/ forlovede begyner å bli veldig beskymret for hvorfor det ikke sjer noe. vi er lei av og vente. er det noe vi kan gjør for å få det forter i gang?

jeg føler vi har prøvd alle skjæringråd. vi har til og med prøvd å ha sex hver dag mellom blødningene mine men ingenting skjer.

hvor ofte er det egen syndt og ha sex når man prøver å bli gravid? pliss hjelp meg, jeg vett ikke hva jeg skal gjør med livet mitt før jeg får et svar på om jeg aldri kan bli gravid eller om det nærmer seg.

hilsen baby desperat
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for spørsmål!

Mange par prøver i svært lang tid før de lykkes med å få barn. Det at dere ikke har lykkes ennå, betyr ikke at dere ikke kommer til å få det til.

Det er mye som skal klaffe når man skal bli gravid, men det er viktig at man legger tingene til rette for at det skal skje. Dette innebærer at man må spise normalt sunt, ikke røyke eller bruke alkohol eller andre rusmidler. Man anbefales også å prøve hyppig, gjerne hver dag, og spesielt i dagene like før eggløsning.

Som tommelfingerregel sier man at par som prøver å bli gravide kan få hjelp til utredning etter å ha forsøkt aktivt i ett år. Da må dere først oppsøke fastlege for henvisning til spesialist.
Men dere bør selvsagt fortsette å prøve mens dere venter på å få hjelp.

Med vennlig hilsen SUSS, i samarbeid med ung.no.
SUSS kan også svare deg på spørsmål om ungdomshelse, sex og samliv på telefonnummer 800 33 866 hver eneste dag mellom 15 og 20, eller send ditt spørsmål i en SMS til 2026.
Kontakt med SUSS er, som med ung.no, anonym.
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet


Quiz: Hva vet du om sex og samlivsting?

Er det aldersgrense på prevensjon?