Hopp til hovedinnholdet

Hva er lurt å gjøre for å holde seg i form uten å ta skade av det?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hva er det lurt å gjøre for å holde seg i form uten å skade seg selv?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt!

Det er lurt å være regelmessig fysisk aktiv, helst i form av variert aktivitet og intensitet. Hold på med masse forskjellig fysisk aktivitet. Du kan gjerne kombinere flere aktiviteter hver uke. Dersom du kun løper hver dag, kan belastningen på f.eks. knær og ankler bli for ensformig, noe som igjen kan føre til belastningsskader. Hvis du heller løper en dag, sykler en dag, svømmer en dag, osv. vil belastningen bli mer variert. Treningseffekten vil uansett bidra til å holde deg frisk og utvikle en god helse. Det er også viktig å ha det gøy med aktiviteten, og gjerne trene sammen med noen for å ha en hyggelig sosial setting. 

Hvis du ønsker å bli spesielt god innenfor en aktivitetsform vil det være nødvendig å fokusere treningen mest på den bestemte aktiviteten, men så lenge målet er å holde seg i form vil variert fysisk aktivitet være det beste. Prøv å være i aktivitet hver dag. Hvis du ikke er motivert for å delta i idrett, men ønsker å trene for deg selv, kan du f.eks. prøve å følge et treningsprogram som dette.

Lykke til videre!

Vennlig hilsen treningskonsulenten, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er utholdenhet og hva er kondisjon?

utholdehnhetstrening (colourbox.com)

Vi bruker ofte ordene utholdenhet og kondisjon om hverandre. Begge deler handler om evnen til å holde på med en aktivitet over tid. Og det kan trenes opp!

Les mer

Styrketrening

Jente løfter kettlebell (www.colourbox.com)

I denne artikkelen kan du lese om hvorfor styrketrening er bra og få tips til ulike måter å trene styrketrening på. Det er viktig med god teknikk når man trener styrke.

Les mer

Spensttrening

spensttrening (colourbox.com)

Spenst er en persons evne til å hoppe høyt eller langt, med eller uten tilløp. Noen eksempler på idretter som krever god spenst er skihopp, friidrett (spesielt tresteg, lengde- og høydehopp), volleyball, basket og turn.

Les mer

Hurtighetstrening

sprint (colourbox.com)

Hurtighet er en persons evne til å forflytte seg raskest mulig over en kort distanse. Les hvordan du kan trene hurtighet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Trening og idrett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om trening og idrett