Hopp til hovedinnholdet

Jeg fant for 4 dager siden at jeg er gravid og ca i 6 uke.

 

Spørsmål
Jnete18.
Jeg har ut for 4 dager siden at jeg er gravid og ca i 6 uke, fortalte det te kjærsten min *faren*
han viste om det lenge at muligheten var der for jeg gikk ikke på noe. Å når han fikk vite nyheten sa han bare, Det er uaktuelt at du beholder det. Jeg er forvirra og redd så i går dro jeg på fest. Jeg hadde bestemt meg for å bli orgentlig full og glemme alt vondt og ting som er tøft. Men tanken på at jeg hadde et lite foster inni meg ble bare værre, så jeg ble bare små full. Å nå er jeg redd for at det har tatt skade, for JEG vet jo ikke hva jeg vill. Vet jeg er egentlig dum som rørte alkohold:(
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Det er mange kaosfølelser som går gjennom hodet når man finner ut at man er gravid, og det er en viktig avgjørelse du står ovenfor. Kjæresten din er nok også veldig sjokkert, og det er nok grunne til at han er så kategorisk i sin uttalelse. Det er jo viktig at dere snakker sammen om dette og at du også prater med noen andre, gjerne voksne som du kan søke råd og støtte hos. Prat gjerne med foreldene dine hvis du føler du kan det, eller du kan prate med helsesøster, lærer, sosiallærer, legen din eller andre. Lurt hvis også kjæresten blir med på en prat hos for eksempel helsesøster.

Alkohol KAN skade barnet, men det vil nok helst gå bra når du ikke drakk så mye denne kvelden. -Men det er lurt at du ikke drikker noe mer videre frem over.

Hvis du vurderer abort, er det viktig å få tatt kontakt med sykehuset ganske raskt, for det må tas før 9. uke (medisinsk abort) eller før 12. uke (kirurgisk abort).

Lykke til med avgjørelsen din.

Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Gravid? Kontakt helsestasjon for ungdom!

Usikker jente (colourbox.com)

PÅ helsestasjon for ungdom kan du ta graviditetstest gratis. De hjelper deg deg med råd og veiledning om graviditet eller abort, og gir også råd om prevensjon. All hjelp er gratis.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet


Quiz: Hva vet du om kjønnssykdommer?

Beskytter kondom mot alle kjønnssydommer?