Hopp til hovedinnholdet

Strøk på oppkjøringa. Hvor mange feil kan man ha?

Gutt 19 år
 

Spørsmål

Hei, jeg hadde min første oppkjøring idag. Den gikk kjempe bra utenom 2 feil som gjorde at jeg strøk. 1. Feilplassering i "1!" rundkjøring. Dette ble sett på som grov feil, og selv om at jeg sa til min sensor at jeg var fullt klar over feilen jeg gjorde og at jeg ikke ville gjenta det så fikk jeg ikke den vekk fra lista. 2. Fartstilpassning. Jeg kjørte i 60, så kom det et skilt som sa at det gikk ned til 40. Det som jeg gjorde feil her var at jeg bremset ikke ned før ETTER jeg hadde passert skiltet. Dette ble sett på som IKKE trafikksikkert og ble ansett som en grov feil. Ellers hadde jeg en del små 1'er feil. Mitt spørsmål er da, var de 2 feilene virkelig så farlige at sensor kunne stryke meg? Hvor mange 1'er, 2'er feil kan man ha? Kjørelærer ble veldig trist at jeg strøk ettersom at jeg kjører helt perfekt når jeg kjører med ham. Sensor sa også at det var veldig trist å stryke en så "dyktig" sjåfør. Hva mener dere om dette? Jeg følte at det kunne være litt urettferdig.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar

Hei !

Det var synd at du ikke besto den praktiske førerprøven, men sensor skal ha gitt en skriftlig oppsummering som du skal ha fått en kopi av. Hvis du mener at denne er feil, må du nesten kontakte den trafikkstasjonen du hadde den praktiske førerprøven på med en skriftlig henvendelse

Hilsen Statene vegvesen i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Alt du bør vite om praktisk førerprøve (oppkjøring)

I bilen på førerprøven (colourbox.com)

Gruer du deg til oppkjøringa? Husk at all oppkjøring til førerkort gjennomføres etter noen generelle regler, uansett hva slags kjøretøy du kjører opp til. Les mer og gjør deg klar!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Førerkort
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om førerkort