Hopp til hovedinnholdet

Hei ! Jeg ble stoppet av politiet og avskiltet da jeg var ute og kjørte moped. Hva skjer videre ?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg ble stoppet av politiet pga at skiltet på mopeden min nesten ikke hang sammen/på. Ble stoppet om det samme tidligere i sommer, og bytta ut skiltet etter det. Noen kompiser har herpa det nye skiltet så det så nesten verre ut enn sist den samme politimannen stoppa meg. Under kontrollen så han også at bakbremsen mine ikke var forskriftsmessig. Jeg ble avskiltet og fikk mangellapp. Og beskjed om bot mellom 1500-5000 kr. Håndbremsen er i orden. Ble jeg avskiltet for bakbremsen eller skiltet? Og hvor stor bot kan jeg regne med å få? Kan jeg bestille nytt skilt nå eller må jeg vise den først? Hva koster det å skilte på igjen mopeden? Hvor lang tid tar det å få bota? Hvis jeg blir stoppa med trimma moped, kan jeg få utsettelse på billappen da?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du kan bestille erstatningskilt, dette gjør du på en trafikkstasjon. For å få tilbake skilt på mopeden må du utbedre mangelen, vise den og eventuelt måtte betale et påskiltningsgebyr  før du kan få skiltet. Du må ta kontakt med politiet på telefon 02800 for å høre om detaljer rundt saken din og når du  får boten. Når det gjelder reaksjoner på å kjøre trimmet moped, kan du lese mer i artikkelen under.


Hilsen Statens vegvesen i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

- Kjører trimmet moped

Mekker moped (colourbox.com)

Hvorfor er det egentlig ulovlig å trimme mopeden sin? Kan jeg få noen straff for det eller hva skjer hvis jeg blir tatt?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Førerkort
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om førerkort