Hopp til hovedinnholdet

Når er siste dag for oppkjøring på lett motorsykkel ?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei. Skal ta lappen på lett mc, er født sent på året så lurer derfor på når oppkjørings fristen er. Hører det er 1.november men vil høre svaret fra fagfolk. Hvis jeg fyller 16 etter oppkjøringsfristen, er det da mulig for meg å ta oppkjørnig siste oppkjøringsdag og heller hente sertifikatet på kjøreskolen eller hos statens vegvesen på bursdagen min? Hører at det gikk ann før i tiden, er det slik fortsatt? Takk for tilbakemelding.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Siste dato for oppkjøring på lett motorsykkel er 1.oktober, men noen trafikkstasjoner der de har et mildt klima kan fortsette litt lenger, det kommer også an på vær og føreforhold. De holder uansett ikke på til november. Fristen er 1.oktober. Du må være fylt 16 år før du kan ta en oppkjøring, så da må du satse på de første oppkjøringene på våren. Ta all opplæring og teoriprøven så er du raskt klar når neste sesong starter. Den begynner i april /mai, dette er avhengig av vær og føreforhold også.

Hilsen Statens vegvesen i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Førerkort for motorsykkel (A, A1 og A2)

Motorsykkel

Føreropplæringen for lett, mellomtung og tung motorsykkel følger fire trinn i bestemt rekkefølge, slik at du alltid får utbytte av undervisningen på neste trinn.

Les mer

Øvingskjøring motorsykkel (A, A1, A2)

Øvelseskjøring motorsykkel

Berre dei som har gjennomført trafikalt grunnkurs har lov å øvingskjøre. Kurset gjer grunnleggjande forståing for trafikk og er utgangspunkt for vidare opplæring. Aldersgrensa for å ta kurset er 15 år.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Førerkort
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om førerkort