Hopp til hovedinnholdet

Hvorfor må jeg være 16 år for å øvelseskjøre med bil ?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei, er 15 år, og fyller 16år om noen få måner, hvorfor må man være 16 år for å øvelseskjøre med bil, vis man har tatt trafikal og mørkkjøring?

Besvart 19.02.2019 12:32
 

Svar
Hei

Det er flere grunner til at aldersgrensen er satt til 16 år for øvelseskjøring med bil. Det er farlig å kjøre bil og mye å passe på, så man bør være moden nok til det. Begynner man å øvelseskjøre som 16 åring vil man ha 2 år å trene på før man får førerkort fra fylte 18 år og skal kjøre selv. Vi mener man bør øvelseskjøre ca 4000 kilometer før man begynner å kjøre selv .


Hilsen Statens vegvesen i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette er trafikalt grunnkurs

Trafikalt grunnkurs (colourbox.com)

Før du har lov til å øvelseskjøre privat eller ved en trafikkskole, MÅ du ta trafikalt grunnkurs. Det obligatoriske kurset er på 17 kurstimer.

Les mer

Øvelseskjøring for personbil (klasse B)

Øvelseskjøring (colourbox.com)

Den som har gjennomført trinn 1 (trafikalt grunnkurs) har lov å øvelseskjøre. Aldersgrensen for å ta kurset er 15 år, men for å øvelseskjøre i klasse B må du være 16 år.

Les mer

Dette må du gjennom for å få førerkort for bil

Frontspeil i bil (colourbox.com)

Alle som skal ta lappen, må gjennom fire trinn som skal bidra til å bringe deg fram mot førerprøven. Les mer om hvordan du får førerkort for bil her.

Les mer

Bør det innføres egne regler for unge sjåfører i trafikken?

F.eks. forbud mot helge- og nattkjøring, forbud mot kjøring på motorvei, begrensninger i antall passasjerer eller begrensninger som følge av trafikkforseelser.

Gå til vote


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Førerkort
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om førerkort