Hopp til hovedinnholdet

Svar på mopedbil og evt nye regler

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei igjen. Stilte noen spørsmål, og fikk da dette til svar; Hei Det er riktig at det er foreslått endringer, men før vi får bekreftelse på at det blir sånn som forslaget er må vi forholde oss til dagens regler. Med dagens regler kan man ikke føre en mopedbil før man er 18 år,kun en tre - eller firehjuls moped med egenvekt ikke over 150 kg. Opplæringen foregår som regel med automatgiret personbil. Opplæringen har 4 trinn , 17 timer trafikalt grunnkurs, 4 timer grunnleggende kjøretøybehandling + trinnvurdering, 6 timer kurs i kjøring i trafikk + trinnvurdering, teoriprøve og et 4 timers sikkerhetskurs på vei som kan ta maks 6 måneder etter bestått teoretisk prøve. Svaret er at, nei, jeg fikk ikke svar på noe av det jeg lurte på. Jeg lurte på regler og aldersgrense på øvelseskjøring, ikke noe av det som dere skriver. Jeg lurte også på regler og aldersgrense for øvelseskjøring etter nye regler, som ifølge den linken jeg sendte sist, gjelder fra 1. Mai, altså om 6 dager.

Besvart 26.04.2019 13:19
 

Svar
Hei

Med de reglene som er i dag kan man begynne å øvelseskjøre til klasse AM147 fra man er 15 år gammel og har tatt trafikalt grunnkurs. Du finner mer om denne klassen og opplæring i trafikkopplæringsforskriften på lovdata.


Hilsen Statens vegvesen i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette har du lov til å kjøre når du er 16 år

To stykker er ute og kjører ATV (colourbox.com)

Kan du kjøre mopedbil eller ATV (tre- eller firehjuling) når du er 16 år? Og har du lov til å kjøre vanlig moped hvis du har traktorlappen?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Førerkort
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om førerkort