Hopp til hovedinnholdet

Diskriminering på grunn av språk

Jente 20 år
 

Spørsmål

Er det diskriminering når det skrives i en annonse "We are hiring - norwegian only" ? når jeg kommentere dette sier de at det betyr at du må kunne snakke norsk....

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Diskrimineringsloven forbyr forskjellsbehandling på grunn av etnisitet, nasjonal opprinnelse, avstamning, hudfarge, språk, religion eller livssyn, jf. loven § 4 første ledd.

En godt kvalifisert søker kan ikke utelates fordi han eller hun behersker det norske språket dårligere enn andre når dette ikke er av vesentlig betydning for å kunne utføre jobben. Med andre ord kan det altså være grunn til å kreve at man kan norsk - dersom stillingen er feks norsklærer.

I artiklene nedenfor kan du lese mer om hva diskriminering er!

Med vennlig hilsen

Juristen (www.ung.no)

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er diskriminering?

Hånd mot vindu(colourbox.com)

Diskriminering kan forklares med at noen behandles forskjellig på en usaklig måte. Dette kan skyldes manglende kunnskap, og ikke et ønske om å behandle folk forskjellig.

Les mer

Diskrimineringslovene

Det er forbudt å diskriminere på bakgrunn av etnisitet, religion, kjønn, funksjonsevne, seksuell orientering og kjønnsuttrykk på alle samfunnsområder. Meld inn saken din til LDO om du har blitt diskriminert.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Likestilling / Diskriminering
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om likestilling / diskriminering