Hopp til hovedinnholdet

Mange unngår meg på skolen fordi jeg har hijab og er brun i huden

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en jente som nettopp begynte på videregående jeg har liksom hijab på og er liksom litt brun i huden men probleme er at jeg gikk på ungdomsskole så var folk helt ok men kunne fortsatt kjenne på at de ikke var vennlige mor meg på grunn av det jeg trodde på og at det er liksom ingen gutter som snakker med meg og jeg vil liksom ikke være sammen med de men vil liksom bare snakke med de vennskap liksom men det er jo altid koselig å snakke med gutter. Og jeg trodde det var annerledes på videregående men det var ikke det gutten var ikke like umodene som de forrige men ville heller ikke ha noe med meg å gjøre og jentene var liksom en sann flokk der alle hadde merke klær og alt. Og jeg vet at jeg har hijab og ee mørk i huden men vet ikke hva probleme er? Vil bare ha venner men er litt vanskelig.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Det kan hende at de rett og slett er litt skeptiske. De mener nok ikke å være ekle mot deg eller unngå deg, men det er mange som synes det er litt vanskelig å møte nye ting. Enkelte steder i Norge er det helt vanlig at det er folk fra alle mulige forskjellige land, kulturer og religioner. Andre steder er det ikke like vanlig, og da er det nok noen som ikke helt vet hvordan de skal forholde seg til det. Jeg skjønner at dette er veldig leit for deg, men jeg tror ikke at de mener å stenge deg ute eller få deg til å føle deg alene. 

Jeg vil anbefale deg å prøve å snakke med dem og bli kjent med dem. Om ikke de kommer til deg må du gå til dem. Snakk med dem, fortell om deg selv og still dem spørsmål om dem selv. Kanskje vil de bli mer åpne mot deg om de bare får bli kjent med deg og se at du er akkurat som alle andre. 

Hvis dette ikke bedrer seg og du føler at du blir utestengt og mobbet bør du snakke med noen på skolen. Det kan være kontaktlæreren din, helsesøster - hvem som helst som du føler deg komfortabel med å snakke med. Fortell dem om hvordan du har det og spør om råd til hva du kan gjøre. Jeg håper dette ordner seg for deg! Lykke til!

Mvh Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Likestilling / Diskriminering
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om likestilling / diskriminering