Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg jobbe med feminisme?

Jente 18 år
 

Spørsmål

hei, eg er ivrig feminist og ønskjer så klart å gjøre noe for å fremme likestilling og menneskerettigheter. Eg ville gjerne valgt en utdanning som omhandler spesielt likestilling, men har ikke mulighet til å flytte (og slike tilbod er ikkje på universitetet her). Eg har heller ikkje funnet noe eg kan arbeide aktivt med i organisasjoner (har ikkje noe særlig råd til å bli medlem heller..) Utenom har eg jobb, skule og arbeider som frivillig i røde kors med barn. Men eg har veldig lyst å arbeide aktivt for feminisme/likestilling. Eg har prøvd å finne en måte men endt opp med fint lite og setter pris på ideer og forslag!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Så kult at du har lyst til å arbeide aktivt med feminisme! Det finnes mange forskjellige måter å jobbe aktivt med feminisme på. Noen skriver blogger, andre er aktive i organisasjoner, andre lage feministisk kunst og mer til.

Mange vil nok mene at den enkleste og beste måten å jobbe aktivt med en sak på er å bli med i en organisasjon. Da vil man møte andre likesinnede, øke kunnskapen sin om temaet og kunne bli med på aktivistiske aktiviteter. Du nevner at du ikke har råd til å ble medlem, men stort sett er medlemsprisen i slike organisasjoner svært lav. Det viktigste du bidrar med er ikke pengene dine, men engasjementet ditt.

Jeg vil absolutt anbefale deg å kontakte en organisasjon som driver med feminisme. Finnes det ingen lokale lag i nærheten av der du bor, så finnes det antakeligvis et politisk ungdomsparti som har feminisme som en viktig del av sitt partiprogram. Du vil da få mulighet til å møte andre som engasjerer seg, og da kan dere eventuelt finne måter dere kan drive aktivisme sammen? Er det kanskje noen i Røde Kors? Kanskje det finnes en måte du kan jobbe feministisk der?

Et annet tips er at du engasjerer deg i Facebook-grupper, finn andre feminister på nettet og spør hvordan du kan engasjere deg der du bor. Kanskje du finner andre i området?

Men uansett så finnes det flere feministiske-organisasjoner i Norge og det kan være en starte å henvende seg mot dem og spørre hva du kan gjøre for å drive aktivt med feminisme? Her finner du hevrtfall en oversikt over blogger, organisasjoner og andre grupper du burde sjekke ut:

Kvinnefronten - feministisk organisasjon

Norsk Kvinnesaksforening

Feministisk Forum

Kvinnegruppa Ottar

Du burde også ta en titt på bloggen UnderArbeid.com , der finner du mange artikler som er skrevet av jenter som er enige med deg! I tillegg burde du sjekke ut tidsskriftet FETT, et blad som fokuserer på feministisk tematikk. Radiorakel er og også en radiokanal som har fokus på feminisme.

Håper denne informasjonen var til inspirasjon! Til slutt vil jeg bare si at det er kjempeflott å høre at du ønsker å engasjere deg. Forsett med det, vi heier på deg! Sjekk gjerne ut artiklene jeg har lagt ved under svaret!

Håper dette svaret var til hjelp. Lykke til!

 

Vennlig hilsen

UngInfo Oslo i samarbeid med ung.no

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Engasjert? Bli med i en organisasjon!

Ungdommer demonstrerer utenfor Stortinget i Oslo (foto: ung.no)

Hva brenner du for? Ønsker du å påvirke samfunnet rundt deg? Eller kanskje ser du etter nye venner? Å engasjere seg i en organisasjon gir mange fordeler.

Les mer

Hva er likestilling?

Vekt med "Hva er likestilling?"

Likestilling har tradisjonelt sett handlet om å fremme like muligheter for kvinner og menn. I dag har begrepet fått en utvidet betydning.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Likestilling / Diskriminering
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om likestilling / diskriminering