Hopp til hovedinnholdet

og pappa er helt imot mørkhudete tennåringsgutter pga annet syn på jenter osv

Jente 15 år
 

Spørsmål

hei! Jeg liker en gutt som er like gammel som meg. Vi bor 3 timer med båt unna hverandre, og vi møtes ikke mye, men vi snakker ilag HELE tiden på FaceTime. Når vi møtes har vi det kjempegøy og jeg er alltid så trygg med han og han er veldig beskyttende og snill med meg uansett hva! Vi har kjent hverandre lenge. Problemet er at han er møtkhudet.. og pappa er helt imot mørkhudete tennåringsgutter pga annet syn på jenter osv. Han er så gammeldags! Jeg finner alltid på ting til gutten jeg liker for å si at vi ikke kan være hos meg, og han begynner nå å lure på om jeg ikke vil være ilamme han(han liker meg og btw)! Jeg juger å sier at jeg er med en venninne når jeg er med han! Hva skal jeg gjøre??? Liker han kjempegodt og han skal kanskje flytte hit om 8måneder! Pappa sier at jeg ikke får ta med hjem mørkhudete gutter :(. Han er i tillegg adoptivbarn men som har litt kontakt med sin egen familie. Vær så snill å hjelp meg! Hvordan får jeg til at han kan komme hjem til meg?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så fint at du skriver til oss!

Det høres ut som om du har møtt en veldig ålreit gutt. Det er fint å lese at dere både har det gøy, og at du føler deg trygg sammen med ham. Så hyggelig!

Alle skal egentlig kunne velge hvem de vil være sammen med helt selv, men det er samtidig viktig å huske på at foreldrene dine har ansvar for deg, og at du har det bra, fram til du fyller 18 år. Noen ganger kan det derfor være riktig av foreldre å blande seg når det gjelder hvem barna er kjæreste med. Men det er for eksempel hvis kjæresten bruker narkotika, eller på annen måte ikke har noen god påvirkning på barnet deres. Da kan det være helt riktig av foreldrene å blande seg.

Hvilken hudfarge kjæresten har, er ikke grunn til å blande seg, eller nekte deg å være sammen med ham. Det kan rett og slett være rasistisk, fordi rasisme nettopp er usaklig forskjellsbehandling basert på hudfarge. 

Hvis dere virkelig ønsker å være sammen, anbefaler jeg deg å snakke ordentlig med faren din og forklare hvorfor du mener han tar feil. Kanskje du kunne invitert vennen din hjem også etterhvert, slik at de kan hilse på hverandre og bli kjent. Du kan også snakke med en lærer eller en annen voksenperson du stoler på.

Lykke til!Hilsen Antirasistisk senter i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er diskriminering?

Hånd mot vindu(colourbox.com)

Diskriminering kan forklares med at noen behandles forskjellig på en usaklig måte. Dette kan skyldes manglende kunnskap, og ikke et ønske om å behandle folk forskjellig.

Les mer

Disse organisasjonene jobber mot rasisme

Rasisme? Nei takk! (ung.no)

Ønsker du å jobbe for å begrense rasisme? Her er en oversikt over organisasjoner du kan engasjere deg i, og som gjerne vil ha din innsats!

Les mer

Rasisme på nettet

tastatur stopp rasisme (colourbox.com)

Hvor går grensen for hva man kan si på nett? Og er rasistiske utsagn på nettet ulovlig?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Likestilling / Diskriminering
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om likestilling / diskriminering