Hopp til hovedinnholdet

Hva vil det si å bli diskriminert?

Jente 13 år
 

Spørsmål

jeg opplever at det er mye mer fokus på at jenter blir mer diskriminert. Er det fordi det skjer oftere eller hva er det? og hva vil det si å bli diskriminert? Men hva med gutter, hva skjer når de blir diskriminert? hvor? når? hvordan?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Både gutter og jenter kan bli diskriminerte. Det å bli diskriminert er å bli sett på som mindreverdig enn andre mennesker.

I historien har kvinner blitt oppfattet som mindreverdig i forhold til menn. Det har gitt seg utslag i at kvinner ikke hadde stemmerett, kunne ikke ha formue og var avhengig av den hun var gift med. 

Når gutter blir diskriminert så er det like alvorlig som når jenter blir diskriminert. Gutter kan bli diskriminert på samme måte som jenter. En gutt kan også bli diskriminert på grunn av sitt kjønn, religion, etnisitet og valg av yrke.

Legger artikler under svaret som du kan lese om diskriminering.

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kjønnslikestilling i Norge

Jente med armene i kors (colourbox.com)

Norge regnes som et av verdens mest likestilte land. Likevel har vi en rekke utfordringer før vi oppnår full likestilling mellom menn og kvinner.

Les mer

Diskrimineringslovene

Det er forbudt å diskriminere på bakgrunn av etnisitet, religion, kjønn, funksjonsevne, seksuell orientering og kjønnsuttrykk på alle samfunnsområder. Meld inn saken din til LDO om du har blitt diskriminert.

Les mer

Diskriminering i arbeidslivet

Diskriminering på jobben (colourbox.com)

Det er flere lover som skal beskytte mot diskriminering i arbeidslivet – Likevel opplever mange usaklig forskjellsbehandling.

Les mer

Hva er diskriminering?

Hånd mot vindu(colourbox.com)

Diskriminering kan forklares med at noen behandles forskjellig på en usaklig måte. Dette kan skyldes manglende kunnskap, og ikke et ønske om å behandle folk forskjellig.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Likestilling / Diskriminering
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om likestilling / diskriminering