Hopp til hovedinnholdet

Hva er en feminist?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, hva betyr det egentlig å være en feminist? Jeg har veldig lyst til åvære en feminist, hva kan jeg liksom gjøre hvis jeg er en feminist, hvordan kan jeg hjelpe til med likestilling til kvinner som gutter når jeg bor i Thailand?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei og takk for at du skriver til ung.no.
 
En feminist er en person som er opptatt av at alle kjønn skal ha like rettigheter, slik menneskerettighetene sier. Dette betyr at man vil støtte og løfte frem grupper av mennesker som opplever diskriminering, for eksempel jenter, ulike etnisiteter og mennesker som er homofile, lesbiske, trans og bifile. Det å være feminist behøver ikke bare bety at man er opptatt av kjønn, men at man kjemper for at menneskerettighetene til alle. Man kan være gutt og være feminist, det handler om hva man støtter, ikke om man er jente.
 
Det er så flott at du vil bruke engasjementet ditt! Jeg foreslår at du tar kontakt med Amnesty og hører hvordan du kan bidra.
 
Lykke til!
Vennlig hilsen minoritetsrådgiveren (IMDI) i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er diskriminering?

Hånd mot vindu(colourbox.com)

Diskriminering kan forklares med at noen behandles forskjellig på en usaklig måte. Dette kan skyldes manglende kunnskap, og ikke et ønske om å behandle folk forskjellig.

Les mer

Engasjert? Bli med i en organisasjon!

Ungdommer demonstrerer utenfor Stortinget i Oslo (foto: ung.no)

Hva brenner du for? Ønsker du å påvirke samfunnet rundt deg? Eller kanskje ser du etter nye venner? Å engasjere seg i en organisasjon gir mange fordeler.

Les mer

Internasjonalt engasjert? Søk Erasmus+

Erasmus+

Erasmus + er EUs program for utdanning, opplæring, ungdom og idrett. Hvert år vil tusenvis av norske barn og ungdommer delta i programmet. Vil du bli en av dem?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Likestilling / Diskriminering
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om likestilling / diskriminering