Hopp til hovedinnholdet

Ble slått av en mann på bussen fordi  jeg er muslim.

Jente 13 år
 

Spørsmål

tidligere hadde det vært mye snakk om punsh A muslim day, og idag 3.april var dagen idag dro jeg forsi jeg hadde legetime med bussen, på bussen var det plutselig han mannen som kom og bare slo meg i ansiktet, vet ikke om det er fordi det er 3.april punish A muslim day eller pga noe anent men hadde ikke gjordt noe, er dette fordi jeg er muslim og kan jeg anmelde den mannen selv om jeg er 13 år? Kom liksom hjem med hovent skinn og leppe fordi han slo så hardt.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, 
Takk for at du tar kontakt med Ung.no. Du har helt rett i at det har vært snakk om Punish a muslim day, selv om det ikke har vært noe særlig snakk om det her i Norge. Dette var en hatkampanje som noen hadde satt i gang i Storbritannia. Heldigvis var det mange flere som reagerte og lagde motkampanjer der, noe som gjorde at det ikke ble noe særlig ut av det.
 
Uansett hva som er grunnen er det absolutt ikke greit at noen slår. Når noen slår helt uprovosert bør det alltid anmeldes. Få med deg noen ansvarlige voksne som kan hjelpe deg med anmeldelsen. Ansvarlige voksne kan for eksempel være en foresatt, lærer, helsesøster, sosiallærer eller andre voksne du stoler på. Hvis det er vitner til sånne hendelser er det lurt å notere seg navn og kontaktinformasjon, som for eksempel telefonnummer. Hvis man ikke rekker å gjøre det selv skal politiet prøve å finne vitner. Hvis du hadde legetime kan legen din også være et vitne til at du ble skadet. Hvis du ikke har noen ansvarlige voksne du kan be om hjelp kan du ta kontakt med noen som jobber med rådgivning og diskrimineringssaker, for eksempel Likestillings- og diskrimineringsombudet (LDO, post@LDO.no), Antirasistisk Senter sitt rådgivningskontor (epost@antirasistisk-senter.no), eller diskrimineringshjelpen (rokaya@dhjelpen.no).

Lykke til!

Hilsen Antirasistisk senter i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kontakt politiet

Politiet 02800, ung.no

Ringer du 02800 kommer du til nærmeste politidistrikt, og du får svar uansett når på døgnet du ringer.

Les mer

Opplever du vold hjemme?

Trist gutt i vindu (www.colourbox.com)

Noen opplever at hjemmet er et sted der de er redde, må være på vakt og passe på hva de sier og gjør. Sånn skal det ikke være.

Les mer

Spørsmål og svar om rasisme

Rasisme (colourbox.com)

Hva er forskjellen mellom rasisme og diskriminering? Hvorfor er det viktig å forstå flyktninger, og hvorfor er "neger" og "polakk" stygt å si? Få svar på dine spørsmål om rasisme her.

Les mer

Her er lovene som forbyr rasisme og diskriminering

Rasisme-kort (colourbox.com)

Visste du at Norge har en egen rasismeparagraf? Og at vi også har vår egen diskrimineringslov, som skal sørge for at ingen behandles dårlig på grunn av sin etnisitet, hudfarge eller etniske opprinnelse.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Likestilling / Diskriminering
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om likestilling / diskriminering