Hopp til hovedinnholdet

Guttene i klassen slår meg på rumpa

Jente 13 år
 

Spørsmål

hei, guttene i klassen slår meg på rumpa. Lærerene unnskylder det med:-du vet hvordan gutter er -de er bare forelska, jeg sytes der er sikkerlig ekkelt! jeg er den i klassen med mest rumpe og mest pupper, og jeg har ikke så godt selvbilde, og det på toppen av det hele! er det geit av guttene? hva skal jeg si?

Besvart 13.01.2019 19:49
 

Svar
Hei

Nei det er ikke greit. Snakk gjerne med en kvinnelig lærer og helsesykepleier på skolen om dette hvis det fortsetter. Kanskje helsesøster burde snakke litt om grenser og respekt i klassen din?

Du kan si: "Slutt å slå meg på rumpa. Jeg liker ikke at du gjør det." Trekk deg unna og vis at du ikke liker at de tar på deg. Noen gutter tror at jenter liker å bli tatt på baken selv om de sier nei og stopp. Gå gjerne flere jenter sammen og forklar hvordan det oppleves å bli tatt på kroppen på den måten.

Guttene gjør nok ikke det for å være slemme. De er nok bare nysgjerrige og opptatt av kropp og jenter. Kanskje de prøver å tøffe seg litt overfor andre gutter. Gi mer oppmerksomhet til de guttene som oppfører seg greit og overse dem som prøver å tøffe seg på en måte som du misliker. Hvis de ikke oppnår noe ved å gjøre det de gjør så kan kanskje det også føre til at de slutter å ta på deg.

Lykke til.

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sett dine egne grenser

Ungdommer (colourbox.com)

Alle har rett til å sette sine egne grenser for hvor nærgående andre får være. Noen må stoppe opp et godt stykke unna, andre får lov til komme næmere, og noen får komme veldig tett.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Likestilling / Diskriminering
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om likestilling / diskriminering