Hopp til hovedinnholdet

Kjæresten min kaller meg hore, men jeg vil ikke miste han..

Jente 15 år
 

Spørsmål

Jeg er en jente på 15år. Jeg og min kjæreste på 17 år har vært sammen i 5 månder nå. Før vi ble kjent gjorde jeg litt dumme ting som å drikke alkohol, jeg likte det aldri og var med på dumme ting pga gruppepress. Jeg ville slutte med det og det fikk jeg til. Jeg angrer og har lært av feilene mine. Kjæresten min forstår meg ikke. Han tror jeg liker sånt og han påpeker hele tiden min fortid. Han sier dumme ting til meg som «hore» «gå og drikk deg full» «jeg vet hva type jente du er» og sånt, jeg griner veldig mye og er lei meg når han er sånn. Jeg elsker han veldig mye og vil aldri miste han, vil dø med han! Men blir veldig lei meg når han tror sånt! Hva kan jeg gjøre? Jeg har prøvd å snakke med han, han sier unnskyld men etter noen dager begynner han igjen... Er det en måte jeg kan bevise han at han tror feil og for engangskyld at han slutter med det? Jeg elsker han så mye og blir såret

Besvart 28.04.2019 20:41
 

Svar
Hei

Dette hørtes slitsomt ut!

Jeg forstår at du elsker han veldig høyt, men det er virkelig ikke greit at han ikke behandler deg bra.

Selve grunnlaget i et forhold skal være at man respekterer hverandre og bryr seg om hverandre. Ved å kalle deg hore og andre ting, så viser han at han ikke gjør nettopp dette. Det er ikke lov å snakke til noen på en slik måte at det oppleves både sjikanerende og truende. Det å bli kalt «hore», kan for mange oppleves sånn. Hvis vedkommende opplever det som krenkende kan forholdet faktisk anmeldes til politiet. 

Men så var det følelsene dine for han da... Hadde du ikke elsket han håper jeg at du hadde gått fra han for lengst. Det er jo ikke greit å behandle noen på en slik måte at de gjentatte ganger blir lei seg og gråter. 

Når han gjentatte ganger behandler deg sånn, så påvirker dette deg negativt. Enkelte som er i slike forhold over tid vil etter hvert tro at de ikke fortjener noe bedre, og på den måte bli enda mer avhengig av motparten. Da blir det enda vanskeligere å bryte ut.

Jeg tror det er lurt at du tenker grundig igjennom om han er verdt dette. Du fortjener en som elsker deg, respekterer deg og som behandler deg bra. Hele tiden! 

Du bør også snakke med han og forklare hva han gjør med deg og hva han får deg til å føle. Dersom han ikke forstår at han må endre seg kraftig og permanent, så tenker jeg at han ikke fortjener deg.

Jeg håper du står opp for deg selv og gjør det som er best for deg, og at dette løser seg på en best mulig måte <3

Legger ved noen artikler som er fine for deg å lese.

Lykke til!

Vennlig hilsen Helsesykepleier i ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Noe som plager deg i forholdet? Snakk om det!

Trist jente krangler med kjæresten (www.colourbox.com)

For at et forhold skal fungere, er det viktig å kunne snakke med hverandre - både om det som er fint og om det som er vanskelig.

Skrevet av ungdomsjournalist Julie

Les mer

Hva kan man forvente av seg selv og kjæresten i et forhold?

Kjærester (colourbox.com)

Kjærlighet er fylt med forventninger og håp. Hvordan vet man om man forventer for mye? Hva bør man forvente av en kjæreste, og hva kan man forvente av seg selv?


Skrevet av ungdomsredaksjonen

Les mer

8 kjærlighetsråd

Forelsket (colourbox.com)

Trine (18) har vært sammen med noen forskjellige gutter. Hun grubler på hvem som er riktig for henne. Den forrige var jo ”Mister Perfect” da hun ble sammen med ham, men det viste seg at hun tok feil igjen, og nå er hun oppgitt over seg selv.

Les mer

Sett dine egne grenser

Ungdommer (colourbox.com)

Alle har rett til å sette sine egne grenser for hvor nærgående andre får være. Noen må stoppe opp et godt stykke unna, andre får lov til komme næmere, og noen får komme veldig tett.

Les mer

Hva er diskriminering?

Hånd mot vindu(colourbox.com)

Diskriminering kan forklares med at noen behandles forskjellig på en usaklig måte. Dette kan skyldes manglende kunnskap, og ikke et ønske om å behandle folk forskjellig.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Likestilling / Diskriminering
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om likestilling / diskriminering