Hopp til hovedinnholdet

Vil jobbe med kvinners rettigheter

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei, Jeg vil kjempe for kvinnersrettigheter i utlande\u-landet men hvordan ikke hvordan jeg skal komme frem.. Finnes det noe linje fag man kan ta eller eventuelle organisasjoner som jobber me kvinnersrettigheter.

Besvart 19.05.2019 18:40
 

Svar
Hei


Det finnes en rekke forskjellige yrkesgrupper i organisasjonene som jobber for menneskerettigheter og kvinners rettigheter. Alt fra statsvitere, økonomer, jurister og andre som jobber med administrasjon, saksbehandling, planlegging og liknende, til personer med utdanning i utviklingsstudier, fredsstudier, sosialantropologi, sosiologi, kjønnsstudier etc. I tillegg finnes en del steder personer med utdanning innen helsefag, psykologi eller liknende. Dette kommer litt an på hva slags organisasjon det er snakk om. Mulighetene er altså mange.

For eksempel kan man jobbe med dette i organisasjoner som FN, Norad og Care. Les litt om hva disse arbeider med, og ta eventuelt kontakt for å høre hva slags kompetanse de ser etter når de ansetter nye. 

På utdanning.no kan du søke opp de utdanningene og yrkene jeg har nevnt lenger opp i svaret og som kan være aktuelle. Der finner du mye informasjon om hvert yrke, arbeidsoppgaver, vanlige utdanningsbakgrunn osv.

Det kan være lurt å skaffe erfaring fra en frivillig organisasjon som driver med menneskerettigheter/kvinners rettigheter. Dette kan gi deg gode erfaringer og innsikt i hva dette feltet dreier seg om, og nettverk til når du skal søke jobber etter utdanningen din. Mange av disse organisasjonene jobber på tvers av store interesseområder. Eksempler på disse er blant annet Røde Kors, Amnesty, Press eller Fredskorpset. Særlig humanitære organisasjoner kan være interessant for deg. Se mer i artikkelen "Engasjert" under svaret. 

Håper dette svaret var til hjelp! Lykke til!

Hilsen utdanningsrådgiveren, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er generell studiekompetanse?

Generell studiekompetanse

Har du planer om å studere ved høgskole eller universitet? Generell studiekompetanse er din inngangsbillett til høyere utdanning.

Les mer

Du har rett til rådgiving på skolen

Husk avtale hos rådgiveren (ung.no)

Som elev har du rett til hjelp for å finne deg til rette på skolen, og til å ta gode beslutninger og fremtidige yrkes- og utdanningsvalg.

Les mer

Les mer om yrker og utdanning som kan passe deg

Gutt søker på laptopen sin (colourbox.com)

Har du funnet drømmeyrket, men lurer på hvilken utdanning du trenger? På utdanning.no finner du alt du trenger av informasjon om utdanninger og yrker.

Les mer

Slik finner du informasjon om utdanning

Ungdommer sitter ved et bord med en datamaskin foran seg. (www.colourbox.com)

Det er viktig å bruke tid når du skal finne informasjon om det du lurer på knyttet til utdanningen du tar eller skal ta.

Les mer

Engasjert? Bli med i en organisasjon!

Ungdommer demonstrerer utenfor Stortinget i Oslo (foto: ung.no)

Hva brenner du for? Ønsker du å påvirke samfunnet rundt deg? Eller kanskje ser du etter nye venner? Å engasjere seg i en organisasjon gir mange fordeler.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Likestilling / Diskriminering
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om likestilling / diskriminering